Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Лионски кюфтенца на пара от пикантна кайма и ориз

Лионски кюфтенца на пара от пикантна кайма и ориз

Лионски кюфтенца на пара от пикантна кайма и ориз - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама мляно месо, смес от телешко и свинско месо
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 супена лъжица настърган пресен джинджифил
  • няколко стръка магданоз, наситнени
  • черен пипер и кимион на вкус
  • 100 грама ситно нарязани мариновани печурки
  • 1 настъргана глава лук, отцедена
  • 1 чаена чаша бланширан ориз


Начин на приготвяне:


Сложете мляното месо в купа и прибавете соевия сос, джинджифила, магданоза, черния пипер и кимиона. Разбъркайте, добавете ситно нарязаните мариновани печурки и отцедения лук. Омесете каймата, по възможност бъркайте с метална вилица или приставки за тесто.

лионски кюфтета с кайма и ориз

По този начин месото няма да се затопли от ръцете и ще се запази стегнато. Охладете за час получената смес и оформете равни по големина топчета. Оваляйте всички в ориз.

кюфтета от кайма с ориз

Подредете върху решетка за готвене на пара. В зависимост от уреда, който използвате, налейте вода и покрийте с капак, така че да се образува пара.

лионски кюфтета с кайма и ориз

Гответе в продължение на половин час, при необходимост долейте още течност. След готовност охладете, разпределете кюфтенцата в чинии и поднесете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Снимки: www.blogdechataigne.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноХранене при...ДиетиБотаникаНовиниЛечения