Лионски кюфтенца на пара от пикантна кайма и ориз
Необходими продукти:
- 500 грама мляно месо, смес от телешко и свинско месо
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица настърган пресен джинджифил
- няколко стръка магданоз, наситнени
- черен пипер и кимион на вкус
- 100 грама ситно нарязани мариновани печурки
- 1 настъргана глава лук, отцедена
- 1 чаена чаша бланширан ориз
Начин на приготвяне:
Сложете мляното месо в купа и прибавете соевия сос, джинджифила, магданоза, черния пипер и кимиона. Разбъркайте, добавете ситно нарязаните мариновани печурки и отцедения лук. Омесете каймата, по възможност бъркайте с метална вилица или приставки за тесто.
По този начин месото няма да се затопли от ръцете и ще се запази стегнато. Охладете за час получената смес и оформете равни по големина топчета. Оваляйте всички в ориз.
Подредете върху решетка за готвене на пара. В зависимост от уреда, който използвате, налейте вода и покрийте с капак, така че да се образува пара.
Гответе в продължение на половин час, при необходимост долейте още течност. След готовност охладете, разпределете кюфтенцата в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.blogdechataigne.fr
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Веган кюфтета с бял млечен сос
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от коприва
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Лионски кюфтенца на пара от пикантна кайма и ориз