Лимонов ориз с горчица

Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
2 чаени чаши вода
2 супени лъжици лимонов сок
1/2 чаена лъжица горчица на зърна
1/4 чаена лъжица куркума
олио или масло
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, отцедете водата и оставете да изсъхне.
Налейте мазнина в дълбок съд с дебело дъно, когато тя се затопли, прибавете зърната горчица. В момента, в който започнат да пукат характерно, прибавете ориза и пържете при непрекъснато бъркане в продължение на 2 - 3 минути.
Следва да налеете водата, сложете солта и куркумата, разбъркайте хубаво и затворете съда с капак.
Нека ястието се приготвя в продължение на 20 минути (или до желаната готовност).
Когато прецените, че оризът е готов, добавете към него лимоновия сок и оставете на котлона да се вари още няколко минути, но не затваряйте с капак.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С КЛЕНОВ СИРОП 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Отглеждане на лимон
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Лимонова диета: Как да свалите един размер дънки за седем дни
- Ориз
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Гарнитура от консервиран пържен боб с лук и кашкавал
Коментари към Лимонов ориз с горчица