Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Лимонов кейк с малини и сметана

Лимонов кейк с малини и сметана

Лимонов кейк с малини и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 4 големи яйца на стайна температура
  • 210 грама пудра захар
  • 2 супени лъжици настъргана лимонова кора
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 100 грама брашно
  • 120 грама разтопено масло (охладено)
  • 600 милилитра прясно мляко (на стайна температура)
  • 1 супена лъжица захар
  • 125 грама малини + още за сервиране
  • разбита сметана за сервиране

Начин на приготвяне:

Покрийте дъното и стените на малка квадратна тава с размери 21 на 21 сантиметра с пергаментова хартия за печене.

Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.

С миксер разбийте жълтъците и пудрата захар, докато сместа стане пухкава и светла. Прибавете лимоновата кора и сок и отново разбъркайте.

Добавете брашното, след като се усвои от сместа, сложете и разтопеното масло. Намалете скоростта на миксера и добавете млякото, разбивайте, докато се комбинират съставките.

В друга купа разбийте с миксер белтъците, докато образуват меки върхове. Добавете кристалната захар и разбивайте, до твърди върхове.

На части добавете белтъците към жълтъците и разбърквайте внимателно с шпатула, за да запазите сместа възможно най-въздушна.

Прехвърлете сместа в тавичката и поръсете с малините.

Печете 1 час на 180 градуса. Готовият кейк оставете да се охлади в тавичката, след което сложете върху решетка до пълното му изстудяване. Нарежете и поръсете с пудра захар, сервирайте с малини.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлДиетиЛюбопитноАлтернативна медицинаСнимкиБотаника