Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Лимонови пастички с маслен блат

Лимонови пастички с маслен блат

Лимонови пастички с маслен блат - изображение

Необходими продукти:

за масления блат:

  • 1 чаена чаша масло на стайна температура, нарязано на кубчета
  • 3/4 чаена чаша захар на кристали
  • 2 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/4 чаена чаша пудра захар

за крема:

  • 2 чаени чаши захар
  • 1/4 чаена чаша брашно
  • 6 яйца
  • 2/3 чаена чаша сок от лимон
  • кората от 1 лимон, фино настъргана
  • 1 лимон, нарязан за гарниране

Начин на приготвяне:

Пригответе блата, като в голяма купа смесите маслото и захарта. Разбийте ги с миксер за 3-4 минути, докато се комбинират и се получи кремообразна консистенция. Добавете брашното и пудрата захар. Комбинирайте отново.

Сместа ще е на трохи, но това не бива да ви притеснява.

Покрийте правоъгълна тавичка с лист хартия, а отгоре леко намажете. Прехвърлете тестото и притиснете с ръце, за да се оформи един цял равен блат.

Печете за около 20 минути (на 180 градуса). Охладете за 30 минути преди да продължите с рецептата.

В голяма купа разбийте захарта, брашното, яйцата, лимоновите сок и кора, докато се получи еднообразна пухкава смес. Полейте с нея охладения блат и печете докато крема се стегне за около 20 минути на 180 градуса.

Оставете сладкиша да се изстуди на плота, след което приберете в хладилник за 3-4 часа.

Нарежете, поръсете с пудра захар и гарнирайте с тънки резенчета лимон.

лимонова пастичка

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаДиетиБотаника