Лимонови бисквити с пудра захар
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша меко масло
- 1/3 чаена чаша пудра захар за тестото
- 1 чаена лъжица фино настъргана кора от лайм
- 2 супени лъжици сок от лимон
- 1 супена лъжица вода
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 1 3/4 чаени чаши брашно
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 чаени чаши пудра захар за оваляне
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото за 30 секунди с миксер, включен на средна скорост. Добавете пудрата захар, кората от лайм, лимоновия сок, водата и ванилията. Разбивайте, докато се получи еднородна смес, след което прибавете брашното, царевичното нишесте и солта. Когато тестото стане гъсто, омесете на ръка или си помогнете с шпатула.
Разделете тестото на две равни части. Всяка оформете на руло, увийте в стреч фолио и охладете за 3 часа (или до 2 дни).
Загрейте фурната на 170 градуса. Застелете тава с пергаментова хартия и с тънък нож нарежете 1 сантиметрови филийки.
Подредете ги с разстояние една от друга в тавата и ги печете 15-18 минути, докато станат златисти.
Бисквитите трябва да се охладят 4-5 минути, преди да ги извадите от тавата. Топлите бисквити оваляйте в пудра захар.
Съхранявайте в кутия за сладки на стайна температура за 3-4 дни или до 3 месеца във фризер.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Бананови бисквити с овесени ядки и стафиди
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Лесни солени бисквити с масло
- Сладки гъбки
- Домашни слепени бисквити
Коментари към Лимонови бисквити с пудра захар