Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Лимонови бисквити с пудра захар

Лимонови бисквити с пудра захар

Лимонови бисквити с пудра захар - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша меко масло
  • 1/3 чаена чаша пудра захар за тестото
  • 1 чаена лъжица фино настъргана кора от лайм
  • 2 супени лъжици сок от лимон
  • 1 супена лъжица вода
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1 3/4 чаени чаши брашно
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 чаени чаши пудра захар за оваляне

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото за 30 секунди с миксер, включен на средна скорост. Добавете пудрата захар, кората от лайм, лимоновия сок, водата и ванилията. Разбивайте, докато се получи еднородна смес, след което прибавете брашното, царевичното нишесте и солта. Когато тестото стане гъсто, омесете на ръка или си помогнете с шпатула.

Разделете тестото на две равни части. Всяка оформете на руло, увийте в стреч фолио и охладете за 3 часа (или до 2 дни).

Загрейте фурната на 170 градуса. Застелете тава с пергаментова хартия и с тънък нож нарежете 1 сантиметрови филийки.

Подредете ги с разстояние една от друга в тавата и ги печете 15-18 минути, докато станат златисти.

Бисквитите трябва да се охладят 4-5 минути, преди да ги извадите от тавата. Топлите бисквити оваляйте в пудра захар.

Съхранявайте в кутия за сладки на стайна температура за 3-4 дни или до 3 месеца във фризер.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитно