Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Лимонова торта с кокосов крем и маскарпоне

Лимонова торта с кокосов крем и маскарпоне

Лимонова торта с кокосов крем и маскарпоне - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/3 чаена чаша меко масло + още за намазване на тавата
  • 4 чаени чаши брашно
  • 1 1/3 чаена чаша прясно мляко
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
  • 4 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 2/3 чаени чаши захар
  • 7 белтъка, на стайна температура

за крема с кокос:

  • 1 чаена чаша кокосови стърготини
  • 2/3 чаена чаша лимонов крем
  • 1/4 чаена чаша заквасена сметана
  • 1 супена лъжица лимонова кора

за измазването на тортата:

  • 220 грама маскарпоне
  • 1 1/2 чаена чаша готварска сметана
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 1/3 чаена чаша захар

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 165 градуса.

Намажете с масло три 22 сантиметрови тави, поръсете ги и с брашно. На дъното сложете по лист пергаментова хартия.

Разбъркайте маслото и ванилията в купа.

Пресейте брашното заедно с набухвателя и сол в друг съд.

Маслото разбийте докато стане пухкаво и въздушно, към него добавете захарта на части и продължете да разбивате.

Намалете скоростта на миксера и внимателно започнете да добавяте брашно и мляко, като редувате двете смеси, важно е да започнете и да завършите с брашно.

Разбийте белтъците на яйцата в суха чиста купа до меки върхове за около 2-3 минути. Внимателно прехвърлете белтъците към тестото, като разбърквате с шпатула, за да не загубят въздушността си.

Разпределете тестото между трите тавички и печете за около 25-30 минути до суха клечка. Охладете в тавите за 10 минути, след което внимателно извадете и изстудете напълно.

Пригответе лимоново-кокосовия крем - разбъркайте заедно кокосовите стърготини с лимоновия крем, 1/4 чаена чаша заквасена сметана, 1 супена лъжица лимонова кора. Покрийте и изчакайте да използвате.

Направете и крема с маскарпоне - разбийте мекото маскарпоне в купа, докато стане пухкаво.

В друг съд разбийте сметаната и продължете да разбивате и овкусете с ванилия. Когато се получи гладък крем, прибавете захарта и разбъркайте, за да получите по-гъста консистенция с меки върхове (около 2-3 минути). Внимателно сипете сметаната към маскарпонето и комбинирайте. Използвайте веднага - пригответе крема непосредствено, преди да го нанесете върху тортата!

Сглобете тортата - сложете първия блат, отгоре добре намажете с 1/2 лимоново-кокосовия крем, като оставите от края около 1 сантиметър без крем борд. Следва отново блат и останалия крем. Сложете последния блат и измажете с крема от маскарпоне и декорирайте по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаДиетиБотаника