Лимонова сьомга с пармезан

Необходими продукти:
- 2-3 филета от сьомга
- 2 супени лъжици масло
- сол на вкус
- 1 чаена чаша едра чеснова галета
- 100 грама настъргано сирене пармезан
- 2 супени лъжици настъргани лимонови кори
- 2 супени лъжици нарязан пресен лук
- 1/4 чаена лъжичка суха мащерка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и напръскайте тавичка със спрей за готвене. Подсушете филетата с помощта на кухненска хартия. Сложете ги в съда с кожата надолу и глазирайте с масло.
В купа смесете чесновата галета с пармезана, лимоновите кори, пресния лук и мащерката. Добавете една супена лъжица масло, разбъркайте и разпределете сместа по повърхността на рибата.
Притеснете добре, за да полепне. Запечете във фурната за 20-25 минути и поднесете ястието топло.
Добър апетит!
Източник: www.bettycrocker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Домашен сладолед с лимон и босилек
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Лук, лимон и алое вера заличават кожни белези
- Срещу сърдечни аномалии и стенокардия - лимонов сок
- Лимонов чийзкейк с лешници (без печене)
- Тиквички с патладжан, чесън и пармезан
- Използвайте канела и лимон за сгъстяване на брадата
Коментари към Лимонова сьомга с пармезан