Лимонова сьомга с пармезан
Необходими продукти:
- 2-3 филета от сьомга
- 2 супени лъжици масло
- сол на вкус
- 1 чаена чаша едра чеснова галета
- 100 грама настъргано сирене пармезан
- 2 супени лъжици настъргани лимонови кори
- 2 супени лъжици нарязан пресен лук
- 1/4 чаена лъжичка суха мащерка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и напръскайте тавичка със спрей за готвене. Подсушете филетата с помощта на кухненска хартия. Сложете ги в съда с кожата надолу и глазирайте с масло.
В купа смесете чесновата галета с пармезана, лимоновите кори, пресния лук и мащерката. Добавете една супена лъжица масло, разбъркайте и разпределете сместа по повърхността на рибата.
Притеснете добре, за да полепне. Запечете във фурната за 20-25 минути и поднесете ястието топло.
Добър апетит!
Източник: www.bettycrocker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Как да си захванем лимон от семка
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
Коментари към Лимонова сьомга с пармезан