Лимонена баница със сметана
Необходими продукти:
брашно (колкото е необходимо)
1 ч. ч. обезмаслена сметана
250 гр масло
1 лимон
1 ч. ч. захар
1/4 с. л. сода, изгасена в оцет
Начин на приготвяне:
Смесете сметаната с нарязаното масло и изгасената сода. След това прибавете предварително пресятото брашно и замесете тесто, което да се отлепя от ръцете. Разделете го на две части и го сложете в хладилника за половин час, за да се охлади. Докато това става, направете плънката.
Залейте лимона с вряща вода (за да се премахне горчивия вкус), след това го настържете на едро ренде заедно с кората. Добавете захарта, 2 лъжици брашно и разбъркайте добре. Разточете "блатове" от тестото с дебелина не повече от 1 см. Поставете единия от тях в тава, подмазана с масло, разпределете лимоновата плънка, затворете с втория блат и прищипете краищата.
Изпечете баницата на средна температура в продължение на 40-45 минути. Когато изстине, нарежете на порции и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Полезна ли е заквасената сметана
- Отглеждане на лимон
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Премахнете черните точки по ушите с варено мляко и лимонов сок
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Тутманик
Коментари към Лимонена баница със сметана