Лимонена баница със сметана

Необходими продукти:
брашно (колкото е необходимо)
1 ч. ч. обезмаслена сметана
250 гр масло
1 лимон
1 ч. ч. захар
1/4 с. л. сода, изгасена в оцет
Начин на приготвяне:
Смесете сметаната с нарязаното масло и изгасената сода. След това прибавете предварително пресятото брашно и замесете тесто, което да се отлепя от ръцете. Разделете го на две части и го сложете в хладилника за половин час, за да се охлади. Докато това става, направете плънката.
Залейте лимона с вряща вода (за да се премахне горчивия вкус), след това го настържете на едро ренде заедно с кората. Добавете захарта, 2 лъжици брашно и разбъркайте добре. Разточете "блатове" от тестото с дебелина не повече от 1 см. Поставете единия от тях в тава, подмазана с масло, разпределете лимоновата плънка, затворете с втория блат и прищипете краищата.
Изпечете баницата на средна температура в продължение на 40-45 минути. Когато изстине, нарежете на порции и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Компот от грозде с лимон и мента
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Лекувайте ангината с гаргара от сода и лимон
Коментари към Лимонена баница със сметана