Лазаня с хрупкав бекон и яйца
Необходими продукти:
- 1/2 килограм бекон, нарязан на кубчета
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер, прясно смлян
- 4 чаени чаши прясно мляко
- 12 кори за лазаня, предварително сварени и отцедени
- 12 твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета
- 2 чаени чаши натрошено сирене
- 1/3 чаена чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Прехвърлете бекона в тиган и гответе на среден огън, докато стане хрупкав.
- Извадете го с решетъчна лъжица и го поставете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Сотирайте лука в тигана с останалата от бекона мазнина, докато омекне.
- Добавете брашното, солта и черния пипер, като бъркате непрекъснато.
- Постепенно изсипете и млякото в тигана и гответе около 2 минути, след като заври /отново бъркайте непрекъснато/.
- Отстранете от огъня.
- Изсипете 1/2 чаена чаша от соса в намазнена тавичка с подходяща големина, имайки предвид големината на корите.
- Постелете 4 кори от сварената и отцедена лазаня.
- Поръсете с 1/3 от яйцата, бекона, сиренето и отгоре полейте с 1/2 чаена чаша от соса.
- Повторете с останалите кори и продукти, като спазвате същото съотношение.
- Поръсете с пармезан.
- Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на 350 градуса за около 35-40 минути.
- Поръсете с прясно нарязан магданоз.
- Оставете лазанята да престои 15 минути, преди да я разрежете.
- Поднесете с много любов! :)
Бихте могли да приготвите лазанята предходната вечер и да я приберете в хладилник. Необходимо е да изчакате 30 минути, преди да я сложите да се пече.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Сладка лазаня
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Кето лазаня с телешка кайма
Коментари към Лазаня с хрупкав бекон и яйца