Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Лазаня с пилешко месо и сос Бъфало

Лазаня с пилешко месо и сос Бъфало

Лазаня с пилешко месо и сос Бъфало - изображение

Представяме ви една страхотна рецепта за лазаня със сос Бъфало. Със сигурност ще запомните пикантния вкус на соса и ароматните сирена, които допълват идеално вашето ястие.

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица олио Канола 
  • 500 грама пилешко месо
  • 1 малка глава лук
  • 1 стрък целина
  • 1 голям морков - настърган
  • 2 скилидки пресован чесън
  • 400 милилитра домати от консерва
  • 300 милилитра сос Бъфало
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 1 1/2 чаена лъжица италиански подправки
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаена лъжичка млян черен пипер
  • 9 броя кори за лазаня
  • 350 грама сирене рикота
  • 1/2 чаена чаша нарязан магданоз
  • 1 3/4 чаена чаша натрошено синьо сирене
  • 1 голямо яйце
  • 3 чаени чаши суха моцарела
  • 2 чаени чаши настърган чедър

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука, целината и пилешкото месо, а моркова настържете и ги запържете в тенджера с олиото от канола. Когато зеленчуците омекнат, добавете пресованите скилидки чесън, след две минути прибавете доматите и соса Бъфало. Овкусете с италианските подправки, сол и пипер, сипете водата и изчакайте да заври. Когато това се случи, намалете котлона на ниска степен, сложете капака и оставете да се задушава за 1 час.

През това време пригответе корите от лазаня така, както е указано на опаковката (най-често се слагат във вряща подсолена вода за 3-4 минути). Смесете рикотата с 3/4 чаени чаши от синьото сирене, магданоза и яйцето.

Загрейте фурната на 180 градуса.

В керамична тавичка сложете 1 1/2 чаена чаша от доматения сос, отгоре подредете 3 кори от лазанята, добавете още толкова от соса и изсипете 2/3 чаена чаша микса с рикота, 1 чаша моцарела, 2/3 чаена чаша чедър и 1/3 чаена чаша синьо сирене. Повторете процедурата, докато свършите всички кори, а отгоре завършете ястието с микса от сирена.

Печете 20-25 минути във фурната, докато сирената се запекат и започнат да образуват малки балончета. Оставете да се охлади 10 минути преди сервиране. Разрежете на 12 парчета и поднесете поръсена с малко нарязани листа босилек.

 

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник:tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно