Лавандулови маслени бисквити

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша меко масло
- 2/3 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша пудра захар
- 2 супени лъжици наситнена лавандула
- 1 супена лъжица свежи листа мента, накълцани
- 1 чаена лъжица настъргана кора от лимон
- 2 1/2 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена чаша натурално нишесте
- 1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В купа сложете маслото и двата вида захар. С миксер разбъркайте до получаването на пухкав крем, към който добавете ароматите - лавандулата, ментата и лимоновата кора.
Брашното и нишестето посолете и изсипете при маслото. Омесете и разделете на две топки, които увийте във фолио. Разточете ги с дебелина 2-3 сантиметра и така оформени, приберете в хладилник за 1 час.
Загрейте фурната на 165 градуса.
Поръсете кухненския плот с брашно, сложете тестото и разточете още, за да се получи лист с дебелина около 7 милиметра. Изрежете сладки с желана от вас форма.
Подредете ги в тава, застлана с хартия, и печете 18-20 минути, докато леко покафенеят по краищата.
Да ви е сладко!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Бадемови сладки без брашно
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Бисквитки с коприва и цитрусови корички
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
Коментари към Лавандулови маслени бисквити