Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кървава наденица Морчила

Кървава наденица Морчила

от 13 ное 2017г., обновено на 29 ное 2017г.
Кървава наденица Морчила - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша свинска или патешка мас 
  • 2 чаени чаши ситно нарязан лук
  • 10 скилидки чесън - намачкани
  • 2 супени лъжици пушен червен пипер
  • 1 чаена лъжица готварска сол
  • 1 чаена лъжица карамфил
  • 4 чаени чаши сварен дългозърнест ориз
  • 500 грама месо от коремната област (осмянка)
  • 6 чаени чаши свинска кръв
  • 3,5 м свински тънки черва
  • 1 супена лъжица зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте котлона на средна степен. В чугунен тиган разтопете маста (мазнината от патица). Добавете смачкания чесън и ситно нарязания лук. Гответе, докато лукът се карамелизира, за около 8-10 минути. Намалете котлона, добавете червения пипер, солта и карамфила. Бъркайте често и пържете още 8 минути. Махнете тигана от котлона и оставете сместа да се охлади напълно за поне 20 минути.

Нарежете на ситно свинското месо и го разбъркайте с лука и ориза в купа. Добавете постепенно свинската кръв и бъркайте, докато се смесят добре.

Измийте свинските черва и ги нарежете на парчета с дължина 30 см. В единия край направете възел. Напълнете всяко с вода, за да се уверите, че не е скъсано. Вземете фуния и с нейна помощ напълнете червата със сместа. Трябва да получите общо 6 наденици.

Загрейте голям съд с вода на 160 градуса (важно е да поддържате 160 градуса, защото ако водата достигне 170 градуса, кръвта ще се съсири при готвенето). Варете 15 минути, без да вадите надениците от водата. Навийте ги във вид на подкови и оставете непокрити върху хартия за печене за 8 часа или за цяла нощ, докато се изсушат добре.

Наденицата може да консумирате изпържена или печена на грил.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:
  • Запечен боб с наденица и чесън Запечен боб с наденица и чесън
  • Наденички в царевично тесто Наденички в царевично тесто
  • Супа със зеле, наденица и сметана Супа със зеле, наденица и сметана
  • Празена яхния с картофи и домашна наденица Празена яхния с картофи и домашна наденица
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
18.00лв.

ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ

Коментари към Кървава наденица Морчила

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Кървава наденица Морчила
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 11:25
    Коментирайте "Кървава наденица Морчила"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Запечен боб с наденица и чесън
  • Запечен ориз с наденици и бекон
  • Прасенца от маслено тесто с пълнеж
  • Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
  • Печени наденички с хляб и боровинки
  • Рецепти за домашен бахур
  • Пиле с наденица и картофи
  • Наденички със сладки картофи и брюкселско зеле
  • Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
  • Наденица с пюре от карфиол и пащърнак
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 5 дни, 19 часа и 36 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 12 часа и 17 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 19 дни, 19 часа и 8 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 2 часа и 10 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 23 дни, 18 часа и 27 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 24 дни, 17 часа и 52 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 26 дни, 23 часа и 15 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 27 дни, 1 час и 32 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛИВСАНЕ ПРЕМИУМ СЕНЗИТИВ ПЛАСТИРИ 2 размера * 20

ШИПКА С КАРАМФИЛ 150 г БИОНИА

ЛАМИЗИЛ спрей за кожа, разтвор 15 мл

БЛЕНД-А-ДЕНТ ЛЕПИЛО ПРОТЕЗИ ПЛЮС С/У ОСТАТЪЧНА ХРАНА 40гр.

БЛЕНД-А-ДЕНТ ЛЕПИЛО ПРОТЕЗИ ПЛЮС СИЛНА ФИКСАЦИЯ 40гр.

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 10:32:41

УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: Дида от 03 юли 2025г. в 06:55:06

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 21:34:27

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: В12 от 02 юли 2025г. в 20:39:41

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 20:27:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival