Кървава наденица Морчила

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша свинска или патешка мас
- 2 чаени чаши ситно нарязан лук
- 10 скилидки чесън - намачкани
- 2 супени лъжици пушен червен пипер
- 1 чаена лъжица готварска сол
- 1 чаена лъжица карамфил
- 4 чаени чаши сварен дългозърнест ориз
- 500 грама месо от коремната област (осмянка)
- 6 чаени чаши свинска кръв
- 3,5 м свински тънки черва
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте котлона на средна степен. В чугунен тиган разтопете маста (мазнината от патица). Добавете смачкания чесън и ситно нарязания лук. Гответе, докато лукът се карамелизира, за около 8-10 минути. Намалете котлона, добавете червения пипер, солта и карамфила. Бъркайте често и пържете още 8 минути. Махнете тигана от котлона и оставете сместа да се охлади напълно за поне 20 минути.
Нарежете на ситно свинското месо и го разбъркайте с лука и ориза в купа. Добавете постепенно свинската кръв и бъркайте, докато се смесят добре.
Измийте свинските черва и ги нарежете на парчета с дължина 30 см. В единия край направете възел. Напълнете всяко с вода, за да се уверите, че не е скъсано. Вземете фуния и с нейна помощ напълнете червата със сместа. Трябва да получите общо 6 наденици.
Загрейте голям съд с вода на 160 градуса (важно е да поддържате 160 градуса, защото ако водата достигне 170 градуса, кръвта ще се съсири при готвенето). Варете 15 минути, без да вадите надениците от водата. Навийте ги във вид на подкови и оставете непокрити върху хартия за печене за 8 часа или за цяла нощ, докато се изсушат добре.
Наденицата може да консумирате изпържена или печена на грил.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Запечен боб с наденица и чесън
- Тортила питки с наденица и яйца
- Печена домашна наденица с чесън, лук и горчица
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Рецепти за домашен бахур
- Боб с наденица и кисело зеле
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Яхния с наденица и чушки
- Паста фарфале с наденица и домати
Коментари към Кървава наденица Морчила