Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кървава наденица Морчила

Кървава наденица Морчила

Кървава наденица Морчила - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша свинска или патешка мас 
  • 2 чаени чаши ситно нарязан лук
  • 10 скилидки чесън - намачкани
  • 2 супени лъжици пушен червен пипер
  • 1 чаена лъжица готварска сол
  • 1 чаена лъжица карамфил
  • 4 чаени чаши сварен дългозърнест ориз
  • 500 грама месо от коремната област (осмянка)
  • 6 чаени чаши свинска кръв
  • 3,5 м свински тънки черва
  • 1 супена лъжица зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте котлона на средна степен. В чугунен тиган разтопете маста (мазнината от патица). Добавете смачкания чесън и ситно нарязания лук. Гответе, докато лукът се карамелизира, за около 8-10 минути. Намалете котлона, добавете червения пипер, солта и карамфила. Бъркайте често и пържете още 8 минути. Махнете тигана от котлона и оставете сместа да се охлади напълно за поне 20 минути.

Нарежете на ситно свинското месо и го разбъркайте с лука и ориза в купа. Добавете постепенно свинската кръв и бъркайте, докато се смесят добре.

Измийте свинските черва и ги нарежете на парчета с дължина 30 см. В единия край направете възел. Напълнете всяко с вода, за да се уверите, че не е скъсано. Вземете фуния и с нейна помощ напълнете червата със сместа. Трябва да получите общо 6 наденици.

Загрейте голям съд с вода на 160 градуса (важно е да поддържате 160 градуса, защото ако водата достигне 170 градуса, кръвта ще се съсири при готвенето). Варете 15 минути, без да вадите надениците от водата. Навийте ги във вид на подкови и оставете непокрити върху хартия за печене за 8 часа или за цяла нощ, докато се изсушат добре.

Наденицата може да консумирате изпържена или печена на грил.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовини