Кускус с праз и грах

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша кускус
- 1 1/2 супена лъжица лимонов сок
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 стръка праз (само зелената част) нарязан на кръгчета
- 1 чаена чаша замразен грах
- 1/3 чаена чаша печени кедрови ядки
- 6 тънко нарязани репички
Начин на приготвяне:
Сварете кускуса и го овкусете с лимоновия сок и 1 лъжица зехтин
Останалата мазнина загрейте в тиган. Запържете праза подправен със сол и пипер, като разбърквате от време на време. След 6-8 минути добавете граха (предварително го размразете) и гответе, докато се затопли.
Към сварения кускус прибавете праза, ядките и репичките. Разбъркайте и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло
- Кускус с пшеничени кълнове, домати и маслини
- Салата Табуле с кускус, сьомга и краставици
- Портокалов кускус
- Карибска салата с кус-кус и манго
- Кускус със стафиди и канела
- Кускус с морски дарове
- Лимонова салата със сирене, кускус и краставици
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Кускус с ароматни треви и бадеми
Коментари към Кускус с праз и грах