Кускус с маслини и сушени домати
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаена чаша зеленчуков бульон
- 1 1/4 чаена чаша вода
- 2 чаени чаши кускус
- по 1 щипка сол и черен пипер
- 5 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша кедрови ядки
- 4 скилидки чесън
- 1 шалот, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша нарязани черни маслини (без костилка)
- 1/3 чаена чаша нарязани сушени домати
- 1 чаена чаша зеленчуков бульон
- 1/4 чаена чаша магданоз
Начин на приготвяне:
Четвърт чаена чаша бульон и водата сложете в тенджера, за да заврат. Прибавете кускуса и подправете със сол и черен пипер. Намалете температурата и оставете да къкри за 8 минути.
Загрейте 3 лъжици зехтин в тиган и запечете кедровите ядки, като ги разбърквате често за около 1 минута. Прехвърлете в чиния.
Останалите 2 лъжици зехтин затоплете в същия тиган и изпържете лука и чесъна за 2 минути. Добавете маслините и доматите, оставете да се стоплят за 2-3 минути, като разбърквате понякога.
Бавно изсипете останалата 1 чаша бульон и разбъркайте, оставете сместа да къкри, докато сосът се сгъсти - около 10 минути.
Прехвърлете кускуса в голяма купа, сипете при него зеленчуците, поръсете с кедровите ядки и магданоз и сервирайте. По желание може да овкусите с няколко капки лимонов сок.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кускус с морски дарове
- Супа от кускус с домати и чесън
- Здравословни ястия под 300 калории: Пилешки шишчета с кускус и боровинки
- Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло
- Салата от кускус с ягоди и авокадо
- Кускус с тиквички, маслини и бадемови листенца
- Салата с кускус и сирене халуми
- Кускус в прясно мляко с плодове, мед и канела
- Кускус с печени чушки, босилек и чесън
- Кускус с ароматни треви и бадеми
Коментари към Кускус с маслини и сушени домати