Кускус с бобови и зеленчуци
Необходими продукти:
1 патладжан
1 тиквичка
1 чаена чаша кускус
2 глави лук
1 голям домат
75 грама нахут
75 грама боб
75 грама леща
75 грама грах
50 грама консервирана царевица
1/2 лимон
1 връзка магданоз
3 скилидки чесън
5 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица масло
1 чаена лъжица червен пипер на люспи
1 чаена лъжица морска сол
Начин на приготвяне:
Сварете бобовите култури поотделно до готовност, след което смесете и поставете заедно на котлона за 5-7 минути.
Лука и чесъна обелете и нарежете на едро. Патладжана, тиквичката и домата нарежете на парчета.
В дълбок съд сгорещете 1 супена лъжица зехтин и в него изпържете лука и чесъна, след което прибавете зеленчуците. Няколко минути по-късно изсипете и бобовите култури при останалите продукти, разбъркайте, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън в продължение на час.
В края на приготвянето подправете със солта и изсипете царевицата. Свалете от котлона. Нарежете магданоза ситно, изцедете сока от 1/2 лимон.
Залейте кускуса с чаша подсолена вряща вода и добавете маслото. Когато зрънцата поемат всичката течност, подправете с 3-4 супени лъжици зехтин, лимоновия сок и червения пипер и магданоза (може да използвате друга зелена подправка).
Поднесете кускуса с получената ароматна зеленчуково-бобена смес.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Лимонова салата със сирене, кускус и краставици
- Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло
- Карибска салата с кус-кус и манго
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Кускус с ароматни треви и бадеми
- Портокалов кускус
- Кускус с тиквички и чери домати
- Кускус с гъби и рикота
- Кускус с моркови, канела и сирене крема
- Здравословни ястия под 300 калории: Пилешки шишчета с кускус и боровинки
Коментари към Кускус с бобови и зеленчуци