Кулинарен хороскоп - РАК
Ракът е може би най-емоционалният и най-чувственият знак от зодиака. Не е учудващо, че отношенията му с храната са достатъчно сложни. За него тя не е просто "гориво" и набор от полезни вещества, а доставчик на удоволствие, комфорт или обратното - виновникът за всички проблеми. От страни може да се изглежда, че храната е най-важното в живота на този знак. Ако директно попитате Рака за това, той ще се учуди и ще ви отговори, че най-важното са въздухът и водата.
Когато всичко в живота на Рака е наред, той не лишава стомаха си от нищо и с удоволствие се подчинява на капризите му: опитва нови продукти и рецепти, посещава най-добрите ресторанти, избира най-екзотичните ястия по време на своите задгранични пътувания. Когато нещо не върви така, както на него му се иска, Ракът търси утеха в яденето: изяжда килограми банички и шоколад с ароматен чай или изкарва вечерта пред телевизора в компанията на бира и чипс.
Представителите на тази зодия не само, че обичат да си похапват, но и да пазаруват в супермаркета и след това да направят вечерята. Ако може да си го позволят, те задължително ще купят нещо ново и ще го приготвят по различен начин. Освен обичайните продукти, без да се усети, Ракът ще напълни хладилника с деликатеси: маслини, скъпи видове сирена, екзотични сладка и др. Това, което истински го радва, са храните с дълъг срок на годност: нетрадиционни зърнени храни, сушени плодове, подправки, мариновани зеленчуци. С тяхна помощ по всяко време може да сътвори кулинарен шедьовър за своите гости или за себе си. Освен това, не изхвърля нищо, винаги ще намери за какво да използва всяка част от хранителния продукт и няма да допусне развалянето му.
Хората, родени под този знак, харесват всичко, което е свързано с храната: с удоволствие четат кулинарни книги, гледат кулинарни предавания, изучават свойствата на продуктите. Истинският Рак никога не го мързи да прочете състава на храните, да задава на продавачката или сервитьорката сложни въпроси.
Внимавайте! Ако попитате Рака нещо във връзка с напитките или продуктите, от които са направени ястията, предложени ви от него, бъдете готови за половинчасова лекция, след която ще знаете подробно за интересуващия ви предмет и ролята му във всички области. Дори не се опитвайте да спорите с него по въпроси, свързани с храненето - със сигурност знае повече.
Да гостуваш на Рак е много интересно. Дори, ако сте го посетили в делничен ден по служебен въпрос, домакинът задължително ще ви предложи чай или кафе и то не някакво разтворимо или съмнително пакетче, а изключително вкусна напитка.
За представителите на зодията е важна не само храната, но и външният й вид, произходът й. Чувствителният Рак не понася субпродуктите: свински уши, хайвер, особено карантия. Като цяло, не обича риба, а към хайвера и морските продукти се отнася равнодушно.
При поднасянето на ястията Раците се стараят да запазят и подчертаят естествената красота на продуктите. Те в никакъв случай няма да ядат пържени картофки направо от тигана, например, а ще направят хармонична комбинация между тях и сосове, зелени подправки, ще сервират в най-подходящата чиния, с която разполагат. Вкусната пица за тях не е дебела баница с колбас и сирена, а тънък блат с лека плънка. Идеалната салата не се състои от множество пластове, пропити с майонеза, а представлява цветна мозайка от различни зеленчуци, парченца месо и сирена, изобилстваща от зеленина, овкусена със зехтин и естетично подредена в красив съд.
На много хора може да им се струва, че отношението на Рака към храната е проява на снобизъм или желание да се издигнат над другите. Всъщност, истината е друга: слабото място на много от представителите на знака е стомахът и други храносмилателни органи. Налага им се да изучават продуктите, да се научат да готвят, за да се чувстват добре и да бъдат във форма. Това е и причината да не обичат фаст фууда, отнасят се с недоверие към кафенетата и ресторантите, проучвайки придирчиво менюто. По-спокойно им е да обядват вкъщи, където са уверени във всяка съставка и няма да бъдат изненадани. Много от Раците смятат своята храна за по-вкусна от тази, предлагана в ресторантите.
Прекалената емоционална връзка на представителите на знака с яденето може да доведе до натрупването на излишни килограми. Те трябва внимателно да следят за количеството мазнини и прости въглехидрати в ежедневните блюда. Най-добрият начин да направят това е да се откажат напълно от купешките месни деликатеси, консерви, сладости; да се научат да приготвят домашните им заместители: кифлички, бисквитки, торти и други. Разбира се, това отнема време, но здравето и доброто настроение са по-важни.
Както всички знаци, принадлежащи на стихията на водата, и този се нуждае от загряваща храна. Той ежедневно има нужда от печени или варени ястия, да използва различни подправки, да пие черен чай или кафе.
Изключително полезни за Рака са продуктите, съдържащи: йод (морско зеле, зелена салата и др.), калций (млечни продукти) и протеини (нетлъсто месо, риба, бобови). Той, както никой друг, трябва да бъде много внимателен с употребата на алкохол. Емоционалната нестабилност на знака лесно може да доведе представителите му до пристрастяване. Дори след еднократно пийване е възможно да им е трудно да възстановят нарушения баланс в организма си. За да се наслаждават на алкохола, без неприятни последици, е необходимо да заредят домашния си бар с няколко бутилки скъпи вина, ликьори и уиски. Те им помагат да се отпуснат в приятелска компания и да бъдат отлично допълнение към кулинарните им шедьоври.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АСТРОЛОГИЯ И АСТРОПСИХОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ - СВЕТЛА БАЛТОВА - ХЕРМЕС
И ЗАМИРИСА НА БАБИНИ ГОЗБИ И СПОМЕНИ - ИВИНЕЛА САМУИЛОВА, ИЛИАНА НИКОЛОВА - ХЕРМЕС
ВИНОЦЕТИ ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - НЕФИЛТРИРАН 500 мл
НЕБЕТ ШЕКЕР 100 г
ОРИЗОВО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ВИНОЦЕТИ ДЕТОКС ОЦЕТ С КУРКУМА, ДЖИНДЖИФИЛ И КАНЕЛА 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Скоруша
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Сладък картоф
- Явор, Обикновен явор
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Дафиново дърво, Лаврово дърво
- Домат
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
Коментари към Кулинарен хороскоп - РАК