Кулинарен хороскоп - Водолей
Водолеят е въздушен знак. Той често витае в облаците и размишлява над вечните въпроси, а не за това, какво ще вечеря днес. Отделя на храната внимание дотолкова, колкото е необходимо за поддържането на организма си здрав и силен. Представителите на тази зодия не можем да наречем чревоугодници, аскетизмът също не е за тях. Непретенциозни са, обичат домашната храна и познатите от детството ястия. Но ако се налага да сменят менюто си, поради промяна на мястото, нужда от отслабване или от пестеливост, ще се приспособят бързо и няма да тъгуват много по любимите храни, защото това е просто ядене.
Много от Водолеите, особено мъжете, смятат, че прекаленото внимание към храната е проява на женственост и слабост. Те могат цял ден да ядат сандвичи или да забравят изобщо да хапнат, ако се занимават с нещо интересно. Очакват от заобикалящите ги същата всеотдайност и отдаденост в начинанията. Представителите на знака се учудват, когато хората прекъсват важна и неотложна работа, за да приготвят и хапнат нещо вкусно. За тях е необяснимо също харченето на голяма част от заплатата за ядене, посещението на скъпи ресторанти и изкарването на отпуската на места, където всичко е включено в цената. На Водолея му е напълно достатъчно да се чувства здрав и сит, интересите му са насочени в други посоки.
Родените под този знак не са внимателни към избора на храна, дори когато са поканили гости. В най-добрия случай ще поръчат суши от доказан ресторант или ще купят готови нарязани деликатеси от добър супермаркет. В най-лошия случай гостите ще се задоволят със затоплена пица, пушено пиле или готови салати от близкия магазин. Да загуби няколко часа в кухнята за готвене, чиито резултати ще изчезнат за минути - това определено не е за Водолея. За него храната е само необходима част от събирането. Много по-важно за него е да осигури топла приятелска или романтична обстановка.
Представителите на зодията се отнасят далеч по-внимателно към избора на алкохолни питиета, защото от тях зависи настроението и изобщо цялата вечер. В дома на много от Водолеите има запас от доказани вина или нещо по-силно (но хладилникът може да бъде абсолютно празен). Не се нуждаят задължително от компания, за да се насладят на чаша коняк или шампанско. Малко количество алкохол е необходимо на чувствителната и деликатна натура на Водолея, за да се отърве от стреса и да се отпусне след тежък ден. Хората от този знак трябва винаги да имат резервни варианти за отмора: няколко вида ароматен чай, билки (мента, маточина, лавандула), какао.
Невниманието на Водолея при приготвянето на храната може да му изиграе лоша шега. Добре е, ако в семейството на този романтик има някой, който да умее и обича да готви. Тогава за него винаги ще има пресни домашни ястия. Истина е, обаче, че Водолеят ги приема за даденост и не цени положените усилия. Той осъзнава стойността на доброто ядене, когато го загуби. Ако в семейството му никога не се е готвило вкусно и гостите не са посрещани подобаващо по отношение на храната, той може цял живот да яде полуфабрикати и сандвичи и дори да не се замисля за своята кулинарна ерудиция. Единственото, което може да накара родените под знака да слязат от небето и да влязат в кухнята са проблеми със здравето или натрупването на излишни килограми. Тогава те биха се поинтересували от нови модерни диети и биха си навредили още повече.
В търсене на себе си и на своето място в света, много Водолеи се отдават на вегетарианство и спазват постите. Преди да променят установените си навици, те трябва внимателно да планират менюто си: да обърнат внимание на растителните източници на протеини, мазнини и мастноразтворими витамини. Без пълноценното хранене, духовното усъвършенстване ще се случва бавно и много трудно.
Идеалната диета за Водолея е балансирано хранене с наблягане на пресни растителни продукти. Пресни или мариновани плодове (и горски), зеленчуци, ядки трябва да присъстват в менюто му всеки ден. Тава ще му осигури нужните микроелементи, в частност магнезий и калций. За нормалната работа на червата на Водолея е необходима целулоза, която се съдържа във всички растителни продукти, особено в зелето, морковите и ябълките.
От животинските продукти, най-подходящи за представителите на знака са риба, масло, извара. Препоръчва се месото да заместват с бобови култури: по-често да си приготвят боб чорба, грах или каша от елда. По-добре е продуктите да бъдат варени, задушени или печени. Ако тези ястия не възбуждат апетита им, да използват натурални подправки, винен оцет, зехтин. Сол, захар и мазни сосове Водолеите да употребяват умерено. Пържените в голямо количество мазнина храни, следва да се ограничат до 1-2 пъти седмично, а от пушени меса, колбаси, консерви, бонбони, пици, Водолеите е по-добре да се откажат.
Особено полезно за родените под знака е да започнат да четат етикета със съставките на продуктите. Така ще разберат, че любимата им лимонада съвсем не съдържа плодов сок и че майонезата я правят от вода и растителни масла, че в плодовите млека няма плодове, а маслото е наполовина от растителни мазнини.
Елементарни познания за състава на хранителните продукти и овладяването на няколко прости рецепти ще помогнат на активния и умен Водолей да запази здравето и младостта си дълго време.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АСТРОЛОГИЯ И АСТРОПСИХОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ - СВЕТЛА БАЛТОВА - ХЕРМЕС
ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ OT ЧЕРЕША 250 мл
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НовОМРЪЗНА МИ ДА ГОТВЯ - КНИГА ЗА БЪРЗИ РАСТИТЕЛНИ РЕЦЕПТИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Скоруша
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Сладък картоф
- Явор, Обикновен явор
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Дафиново дърво, Лаврово дърво
- Домат
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
Коментари към Кулинарен хороскоп - Водолей