Крехки ребърца в сос от тъмна бира, вино и мед
Необходими продукти:
- 700 грама свински ребърца
- 200 милилитра тъмна бира
- 2 супени лъжици мед
- сок от половин лимон
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 2 супени лъжици червено вино
- няколко стръка розмарин
- 1/2 чаена лъжичка куркума
Начин на приготвяне:
Нарежете ребрата и ги сложете в тенджера. Налейте 2-3 чаени чаши вода, заварете и отстранете образувалата се пяна. Запазете половината от бульона, прецедете и подсушете месото. В тенджера смесете бирата, меда, лимоновия сок, солта, черния пипер, кимиона, виното и куркумата.
Разбъркайте сместа до хомогенност, изчакайте я да заври и налейте около една чаена чаша бульон. Оставете соса да къкри на слаб огън докато се сгъсти, добавете ребърцата и задушете за 10 минути. Поднесете ястието топло, поръсено с пресен розмарин.
Добър апетит!
Източник: burruezocongelados.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
ВИНО ПИНОТ НЕРО ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Мандраке, Мандрагора
- За какво е полезна бирата?
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Вина и сирена - кое с какво?
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Силата на червеното вино
Коментари към Крехки ребърца в сос от тъмна бира, вино и мед