Крем супа с орехи и пащърнак
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша орехови ядки
- 1 голям корен пащърнак (около 150 грама)
- 1 глава лук
- 650 милилитра бульон (говежди или пилешки), може вода
- 1 супена лъжица масло
- 1 жълтък
- 50 милилитра прясно мляко и високомаслена сметана (готварска)
- сол
- бял пипер
- индийско орехче
Начин на приготвяне:
Изпечете ядките в сух тиган, за да станат вкусът и ароматът им по-наситени. Внимавайте да не прегорите, защото това ще се отрази върху вкуса на супата.
Добре е преди да изпечете орехите, да ги залеете с вряща вода, да ги обелите и да подсушите.
Когато бъдат готови, оставете да се охладят до стайна температура и тогава смелете с помощта на кафемелачка, блендер, може да счукате или да натрошите с точилка.
Лука и пащърнака обелете, нарежете ги на произволни парчета и задушете в маслото за 5-7 минути, като не е необходимо да се зачервяват.
Налейте водата или бульона в тенджера, поставете върху котлона, за да заври и добавете корена и лука. Нека се приготвят до омекване (около 20-25 минути) и прибавете орехите. Варете още малко.
Щом супата се охлади леко, пюрирайте и нека отново заври.
Жълтъка разбийте с прясното мляко (или сметаната) и добавете към пюрето, вливайки тънка струя. Бъркайте интензивно през това време.
Накрая подправете със сол, бял пипер и малко индийско орехче.
Разбъркайте. Ако консистенцията е прекалено гъста, може да разредите с малко мляко или бульон и да кипнете още веднъж.
Добър апетит!
Източник: nesushi.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа с орехи и пащърнак