Крем супа от ябълков сайдер с препечени сиренови багети
Необходими продукти:
- 30 грама краве масло
- 2 глави лук, наситнени
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 100 милилитра ябълков сайдер
- 1 малък картоф, обелен и нарязан на кубчета
- 2 стръка мащерка + 1 чаена лъжичка листа мащерка за сервиране
- 450 милилитра пилешки бульон
- 50 милилитра високомаслена готварска сметана
- 1/2 ябълка, обелена и настъргана
за сиреновите багети:
- 2 багети (или филийки хляб)
- 20 грама сирене чедър (или кашкавал), настъргано
- 10 грама сушени ябълки
- 1 стрък зелен лук, наситнен
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото и запържете лука и чесъна до омекване. Изсипете ябълковия сайдер, картофите и стръкчетата мащерка, оставете да къкри 2-3 минути. Излейте бульона и сметаната и гответе, докато картофа омекне. Премахнете мащерката и блендирайте супата до гладкост.
Препечете багетите от двете страни. Гарнирайте със сиренето чедър (или кашкавал), сушени ябълки и зелен лук и запечете в предварително загрята фурна, докато сиренето се разтопи.
Сервирайте крем супата в купички и гарнирайте с настъргана ябълка, листа мащерка и препечените сиренови багети.
Приятен апетит!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Крем супа от ябълков сайдер с препечени сиренови багети