Крем супа от червено цвекло и каркаде
Червеното цвекло е много полезен зеленчук, но често пренебрегван заради особения си вкус. Представяме ви една супа, която ще ви засити за дълго време, благодарение на фибрите, които съдържа, а в същото време деликатният сладникав вкус и нежна текстура ще ви убедят, че консумирането на цвекло не трябва да е изключение.
Необходими продукти:
- 1 кг червено цвекло
- 5 глави лук шалот
- 2 скилидки чесън
- 1 луковица фенел
- 4 супени лъжици рапично масло
- зеленчуков бульон (колкото да се покрият зеленчуците)
- 2 супени лъжици сушени цветчета каркаде (хибискус) и още за декорация
- сметана за сервиране
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете червеното цвекло и лука на големи резени. Загрейте в тенджера рапичното масло на средна степен и сложете зеленчуците и скилидките чесън. Оставете да се задушават, докато омекнат.
Сипете бульона (толкова, че да покрива зеленчуците) и прибавете 2 супени лъжици цветчета хибискус. Сложете капак и оставете да къкри на ниска степен, докато цвеклото се сготви. Изчакайте супата да се охлади за кратко и я блендирайте, за да получите гладка консистенция.
Подправете със сол и черен пипер. Сервирайте супата в купички, поръсете с листенца каркаде и лъжичка сметана.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: psychologies.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа от червено цвекло и каркаде