Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Крем супа от червено цвекло и каркаде

Крем супа от червено цвекло и каркаде

Крем супа от червено цвекло и каркаде - изображение

Червеното цвекло е много полезен зеленчук, но често пренебрегван заради особения си вкус. Представяме ви една супа, която ще ви засити за дълго време, благодарение на фибрите, които съдържа, а в същото време деликатният сладникав вкус и нежна текстура ще ви убедят, че консумирането на цвекло не трябва да е изключение.

Необходими продукти:

  • 1 кг червено цвекло
  • 5 глави лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 1 луковица фенел
  • 4 супени лъжици рапично масло
  • зеленчуков бульон (колкото да се покрият зеленчуците)
  • 2 супени лъжици сушени цветчета каркаде (хибискус) и още за декорация
  • сметана за сервиране

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете червеното цвекло и лука на големи резени. Загрейте в тенджера рапичното масло на средна степен и сложете зеленчуците и скилидките чесън. Оставете да се задушават, докато омекнат.

Сипете бульона (толкова, че да покрива зеленчуците) и прибавете 2 супени лъжици цветчета хибискус. Сложете капак и оставете да къкри на ниска степен, докато цвеклото се сготви. Изчакайте супата да се охлади за кратко и я блендирайте, за да получите гладка консистенция.

Подправете със сол и черен пипер. Сервирайте супата в купички, поръсете с листенца каркаде и лъжичка сметана.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: psychologies.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияРецептиЛюбопитноДиетиАлтернативна медицинаБотаника