Крем супа от царевица със сос от сирене
Необходими продукти:
500 грама царевица (замразена или консервирана)
2 големи картофа
1 голяма глава лук
1 супена лъжица масло
50 грама сирене (може да използвате и фета)
4 чаени чаши зеленчуков бульон
1/4 чаена чаша заквасена сметана
3 супени лъжици олио
1 сладка зелена чушка
1 супена лъжица сухо бяло вино
1 супена лъжица нарязан пресен босилек
смлян бял пипер
сол
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на ситно. Картофите обелете, тях нарежете на кубчета. Разтопетe маслото в подходящ съд и в него изпържете лука до зачервяване. След това добавете картофите, разбъркайте, налейте горещия бульон и оставете всичко да заври. Изсипете царевицата и нека супата се вари до омекване на продуктите. Когато се охлади малко, направете на пюре (може да използвате блендер). След това затоплете леко и подправете ястието със сол и пипер на вкус.
Направете соса. За целта нарежете чушката на парчета и почистете от семената. Сложете в тенджера, налейте 1 лъжица от олиото, виното и задушете. Изчакайте сместа да изстине и прибавете останалата мазнина, натрошеното сирене, сметаната и босилека.
Сипете горещата супа в подходящ съд, полейте със сиреновия сос и внимателно разбъркайте.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа от царевица със сос от сирене