Крем супа от тиквички с чесън
Необходими продукти:
2 картофа
5 тиквички
моркови (1 - 2)
няколко скилидки чесън (на вкус)
1 глава лук
1 литър пилешки бульон
200 милилитра сметана
препечен хляб/крутони/сухари
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете зеленчуците. Запържете лука и намачкания чесън, след това прибавете нарязаните зеленчуци. Задушете всичко за около 7 минути на среден огън, бъркайки непрекъснато. Налейте пилешкия бульон и варете до готовност на зеленчуците. Когато това стане, отцедете бульона и смелете зеленчуци с помощта на блендер до образуването на пюре. Прибавете към него топлите сметана и бульон, затоплете малко и супата е готова. Поднесете с натрошени сухари или крутони.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Крем супа от тиквички с чесън