Крем супа от тиквички и гъби
Необходими продукти:
450 г тиквички
2 ч. ч. бульон
2 ч. л. орегано
150 мл сметана
100 г гъби
1 глава лук
1 скилидка чесън
мъничко смлян джинджифил
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна и лука на ситно, тиквичките на малки парчета. Запържете ги в олио за около 3 - 5 минути, разбърквайки. Залейте с горещия бульон, добавете 1 ч. л. орегано, изчакайте да заври и оставете на слаб огън в продължение на 10 минути.
Измийте гъбите, изпържете и тях в олио с 1 ч. л. орегано, подправете със сол и черен пипер, извадете в чиния. Направете супата на пюре, налейте сметаната и разбийте още веднъж. Сложете сол, пипер, джинджифил и затоплете. Преди да поднесете, сложете гъбите.
Сметаната може да се замени с мляко, вместо лук и чесън - естрагон. Добавете сухари или крутони, ако желаете. Гъстотата на супата също може да бъде различна според предпочитанията ви (за целта променете количеството бульон).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Крем супа от тиквички и гъби