Крем супа от спанак с яйце
Необходими продукти:
250 грама спанак
2 скилидки чесън
1 глава лук
40 грама масло
40 милилитра зехтин
200 милилитра пилешки или зеленчуков бульон
150 милилитра течна сметана с масленост 22%
3 яйца
1 стрък мащерка
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете маслото и зехтина в подходящ съд, затоплете ги и добавете стрък мащерка, намачканите скилидки чесън и нека комбинацията остане на котлона, докато придобие златист цвят и приятен ароматен.
Когато това стане, извадете мащерката и чесъна от мазнината и сложете обеления и нарязан лук, който изпържете до златисто. След това прибавете нарязания спанак и нека се задушава на среден огън около 3 минути. Налейте бульона, сметаната и няколко минути след завиране на сместа, свалете съда от котлона.
Прехвърлете супата в съда на блендер и разбийте. Върнете отново в тенджерата и подправете на вкус. Изчакайте да заври и остава само да чукнете яйцата директно в супата.
Белтъкът трябва да стегне, жълтъкът да остане течен.
Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vasabi.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа от спанак с яйце