Крем супа от праз с картофи и пъдпъдъчи яйца

Необходими продукти:
1 стрък праз
2 картофа
4 пъдпъдъчи яйца
250 милилитра сметана или прясно мляко
1 супена лъжица масло
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на кръгчета, картофите обелете и нарежете на парчета. Задушете ги в маслото, овкусете със сол и други подправки по избор. Когато омекнат, пюрирайте с помощта на блендер. След това налейте сметаната, разбъркайте хубаво, прехвърлете крема в тенджера и поставете на котлона да заври.
В отделен съд кипнете вода и в нея чукнете пъдпъдъчите яйца. След около минута-две свалете от огъня и оставете яйцата във водата за 10 минути.
Разпределете супата в хлебни купички от питки и поднесете с яйцата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА 200 мл
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕ 190 г
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПУЙКА 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от тиквички с кокосово мляко и чесън
- Супа от кисели краставички с копър
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Зеленчукова супа с макарони, боб и пармезан
- Зеленчукова супа с боб, гъби и орзо
- Бърза супа с къдраво зеле, наденица и боб
- Крем супа от краставици
- Крем супа от магданоз с чесън
Коментари към Крем супа от праз с картофи и пъдпъдъчи яйца