Крем супа от праз с картофи и пъдпъдъчи яйца

Необходими продукти:
1 стрък праз
2 картофа
4 пъдпъдъчи яйца
250 милилитра сметана или прясно мляко
1 супена лъжица масло
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на кръгчета, картофите обелете и нарежете на парчета. Задушете ги в маслото, овкусете със сол и други подправки по избор. Когато омекнат, пюрирайте с помощта на блендер. След това налейте сметаната, разбъркайте хубаво, прехвърлете крема в тенджера и поставете на котлона да заври.
В отделен съд кипнете вода и в нея чукнете пъдпъдъчите яйца. След около минута-две свалете от огъня и оставете яйцата във водата за 10 минути.
Разпределете супата в хлебни купички от питки и поднесете с яйцата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от маруля с чесън и магданоз
- Супа от грах и аспержи с поширано яйце
- Крем супа от магданоз с чесън
- Крем супа от тиквички и броколи
- Крем супа от моркови, джинджифил и кокос
- Зеленчукова крем-супа от тиквички с топено сирене, чесън и лук
- Крем супа от броколи и синьо сирене
Коментари към Крем супа от праз с картофи и пъдпъдъчи яйца