Начало Хранене Рецепти Супи От мляко и млечни продукти Крем супа от печен чесън с пармезан и мащерка

Крем супа от печен чесън с пармезан и мащерка

Крем супа от печен чесън с пармезан и мащерка - изображение

Необходими продукти:

  • 26 скилидки необелен чесън
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 30 грама краве масло
  • 2 1/4 чаени чаши нарязан на тънки кръгчета лук
  • 1 1/2 чаени лъжици нарязана прясна мащерка
  • 18 обелени скилидки чесън
  • 3 1/2 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 1/2 чаени чаши разбита течна сметана
  • около 500 грама настърган пармезан
  • 4 лимонови резена

 

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната до 180 градуса.

Сложете необелените чеснови скилидки в неголям съд, залейте с 2 супени лъжици зехтин, подправете със сол и черен пипер, покрийте съда с фолио и поставете във фурната за около 45 минути (докато чесънът омекне). Когато се охладят, обелете.

чесън

Разтопете маслото в тенджера на среден огън, добавете лука, мащерката и приготвяйте до прозрачност на лука (около 6 минути). След това добавете всичкия чесън (и изпечения, и суровия), 3 минути по-късно налейте бульона, затворете съда с капак и варете около 20 минути (до омекване на скилидките).

Пюрирайте супата с блендер, върнете я в тенджерата и добавете сметаната. Щом сместа кипне, подсолете, подправете с черен пипер и разпределете в подходящи купи/чинии. Поръсете всяка порция с настърган пармезан, поднесете с резен лимон и крутони по желание.

супа

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prostoeda.net

Снимки: prostoeda.net; gred-tea.com.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноИсторияХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиСнимкиДиетиЛайфстайлАлтернативна медицинаБотаника