Крем супа от печен чесън с пармезан и мащерка
Необходими продукти:
- 26 скилидки необелен чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 30 грама краве масло
- 2 1/4 чаени чаши нарязан на тънки кръгчета лук
- 1 1/2 чаени лъжици нарязана прясна мащерка
- 18 обелени скилидки чесън
- 3 1/2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 1/2 чаени чаши разбита течна сметана
- около 500 грама настърган пармезан
- 4 лимонови резена
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната до 180 градуса.
Сложете необелените чеснови скилидки в неголям съд, залейте с 2 супени лъжици зехтин, подправете със сол и черен пипер, покрийте съда с фолио и поставете във фурната за около 45 минути (докато чесънът омекне). Когато се охладят, обелете.
Разтопете маслото в тенджера на среден огън, добавете лука, мащерката и приготвяйте до прозрачност на лука (около 6 минути). След това добавете всичкия чесън (и изпечения, и суровия), 3 минути по-късно налейте бульона, затворете съда с капак и варете около 20 минути (до омекване на скилидките).
Пюрирайте супата с блендер, върнете я в тенджерата и добавете сметаната. Щом сместа кипне, подсолете, подправете с черен пипер и разпределете в подходящи купи/чинии. Поръсете всяка порция с настърган пармезан, поднесете с резен лимон и крутони по желание.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prostoeda.net
Снимки: prostoeda.net; gred-tea.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
- Лека зеленчукова супа с ориз
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
Коментари към Крем супа от печен чесън с пармезан и мащерка