Зеленчукова супа с праз и пилешко месо

Необходими продукти:
- 500-700 грама пилешко месо (бутчета, крилца, бяло месо)
- 1 глава лук, нарязана едро
- 4 картофа, обелени и нарязани на ситни кубчета
- 2 моркова, обелени и нарязани
- 1 червена чушка, почистена и наситнена
- 2 стръка праз лук
- сол, черен пипер
- 300 грама кисело мляко
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1 стрък зарязана ситно целина
- пресен магданоз
- около 2-3 литра вода
Начин на приготвяне:
Сложете пилешкото в тенджера, налейте вода и добавете сол. Сварете, накъсайте и охладете месото. Прецедете бульона и го прелейте в друг съд. Сложете късчетата пилешко, лука, картофите, чушката, нарязания праз, солта и черния пипер.
Разбъркайте и подправете с чубрица, целина и нарязан магданоз. Намалете мощността и гответе супата на слаб огън. След готовност на продуктите охладете и загребете черпак от бульона.
Комбинирайте го с киселото мляко, разбъркайте до еднородност и налейте на тънка струйка сместа в супата. Разбъркайте, разпределете порции и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: iatethewholething.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Крем супа от кестени с пържен магданоз
- Крем супа от краставици
- Крем супа от червено цвекло с моркови и картофи
- Магданозена крем супа с картофи
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от магданоз с чесън
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Крем супа от зеленчуци с пресни печурки и топено сирене
- Крем-супа с моркови и целина
- Крем супа от тиквички и броколи
Коментари към Зеленчукова супа с праз и пилешко месо