Начало Хранене Рецепти Супи Месни Зеленчукова супа с праз и пилешко месо

Зеленчукова супа с праз и пилешко месо

Зеленчукова супа с праз и пилешко месо - изображение

Необходими продукти:


  • 500-700 грама пилешко месо (бутчета, крилца, бяло месо)
  • 1 глава лук, нарязана едро
  • 4 картофа, обелени и нарязани на ситни кубчета
  • 2 моркова, обелени и нарязани
  • 1 червена чушка, почистена и наситнена
  • 2 стръка праз лук
  • сол, черен пипер
  • 300 грама кисело мляко
  • 1 чаена лъжичка чубрица
  • 1 стрък зарязана ситно целина
  • пресен магданоз
  • около 2-3 литра вода


Начин на приготвяне:


Сложете пилешкото в тенджера, налейте вода и добавете сол. Сварете, накъсайте и охладете месото. Прецедете бульона и го прелейте в друг съд. Сложете късчетата пилешко, лука, картофите, чушката, нарязания праз, солта и черния пипер.

Разбъркайте и подправете с чубрица, целина и нарязан магданоз. Намалете мощността и гответе супата на слаб огън. След готовност на продуктите охладете и загребете черпак от бульона.

Комбинирайте го с киселото мляко, разбъркайте до еднородност и налейте на тънка струйка сместа в супата. Разбъркайте, разпределете порции и поднесете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: iatethewholething.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...Здравни съветиХрани и ястияБотаникаЛайфстайлДиетиНовиниАнкети