Крем супа от печени чушки
Необходими продукти (за 2 порции):
4 големи месести червени чушки (ако са по-малки, използвайте повече)
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 стрък целина
1 супена лъжица зехтин
500 милилитра пилешки или зеленчуков бульон
100 милилитра готварска сметана
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките във фурната при температура от 220-240 градуса, след което сложете в съд и затворете с капак.
5 минути по-късно обелете и почистете от семената и опашките.
Нарежете на ситно лука, чесъна и целината (може да използвате морков вместо целина) и ги изпържете в зехтин на слаб огън, докато омекнат. Разбърквайте непрекъснато, след което добавете чушките. Изпържете и тях, налейте бульона и оставете всичко да заври. Когато това стане, намалете котлона и нека супата се приготвя в продължение на 15 минути.
Следва да изсипете всичко в блендер и смелете до получаването на еднородна консистенция. Прибавете сметаната и прокарайте сместа през сито.
Върнете крем супата в тенджерата и затоплете на слаб огън за около 5 минути, без да допускате да заври.
Поднесете ястието горещо с люта чушка, например. Може да украсите с настърган кашкавал, семена, крутони или сухари, зелени подправки или както ви подскаже въображението.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
Коментари към Крем супа от печени чушки