Крем супа от патладжани с чесън и мащерка
Необходими продукти:
600 грама патладжани
500 милилитра вода
1 глава лук
1 супена лъжица балсамов оцет
2 скилидки ситно нарязан чесън
нарязана прясна мащерка
зехтин на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 сантиметър. Сложете ги в съд, в който добавете скилидките чесън, мащерката и балсамовия оцет.
Сгорещете зехтина в тиган и изпържете в него патладжаните от двете страни до готовност.
Налейте малко зехтин в тенджера, в него запържете нарязаните глава лук и чесън, докато омекнат (около 10 минути).
Щом това стане, прибавете патладжаните, налейте водата и нека тя кипне. Когато заври, затворете съда с капак и оставете зеленчуците да се варят в продължение на 20 минути.
След това пюрирайте с помощта на блендер, доливайки вода или бульон, ако е необходимо, според желаната гъстота на супата.
Подправете на вкус и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: recipedays.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа от патладжани с чесън и мащерка