Крем супа от моркови с магданоз и чесън
Необходими продукти:
1 кг моркови
пилешки бульон
2 глави лук
около 7 см корен джинджифил
50 г магданоз
сол
пипер
зехтин
чесън
Начин на приготвяне:
Нарежете на тънко морковите, лука, джинджифила, чесъна и магданоза. Сложете бульона на котлона, прибавете морковите и оставете да се варят. Задушете чесъна и магданоза в малко зехтин за около 5 минути, след това смелете с помощта на блендер, добавете още малко зехтин и посолете. Когато морковите се сварят, към тях прибавете лука и джинджифила, варете още известно време. След като всичко е готово, смелете с блендера. Разлейте супата в чинии и поднесете със соса от магданоз и чесън.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Бяла супа с карфиол, царевица, сирене и бекон
- Лека зеленчукова супа с ориз
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Зелена супа със спанак, ориз и лимон
- Крем супа от киселец, маточина, спанак и картофи
- Пикантна супа от тиквички
- Зеленчукова супа с боб, гъби и орзо
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем-супа от зелена салата с картофи и чесън
- Крем супа от зеленчуци с пресни печурки и топено сирене
Коментари към Крем супа от моркови с магданоз и чесън