Крем супа от леща с картофи

Необходими продукти:
150 - 200 грама червена леща
2 моркова
1 средна глава лук (или 2 малки)
1 картоф
2 пресни домата
олио
подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и доматите на едро. Налейте в тенджера олио, колкото да се покрие дъното на съда и в него задушете лука и доматите в продължение на 15 минути. Настържете морковите и картофа на едро ренде, добавете ги към задушените зеленчуци. Оставете ги да се задушават 20 - 25 минути на слаб огън, разбърквайки, за да не прегорят. След това налейте 2 чаши вряща вода, изсипете и лещата, оставете на бавен огън още 20 минути. Сложете подправките.
Когато свалите лещата от котлона, изчакайте да изстине малко и направете на пюре с помощта на блендер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА 200 мл
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕ 190 г
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПУЙКА 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от тиквички с кокосово мляко и чесън
- Супа от кисели краставички с копър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Зеленчукова супа с макарони, боб и пармезан
- Зеленчукова супа с боб, гъби и орзо
- Крем супа от краставици
- Детоксикираща супа с целина и куркума
- Крем супа от печени чушки
Коментари към Крем супа от леща с картофи