Крем супа от леща с картофи
Необходими продукти:
150 - 200 грама червена леща
2 моркова
1 средна глава лук (или 2 малки)
1 картоф
2 пресни домата
олио
подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и доматите на едро. Налейте в тенджера олио, колкото да се покрие дъното на съда и в него задушете лука и доматите в продължение на 15 минути. Настържете морковите и картофа на едро ренде, добавете ги към задушените зеленчуци. Оставете ги да се задушават 20 - 25 минути на слаб огън, разбърквайки, за да не прегорят. След това налейте 2 чаши вряща вода, изсипете и лещата, оставете на бавен огън още 20 минути. Сложете подправките.
Когато свалите лещата от котлона, изчакайте да изстине малко и направете на пюре с помощта на блендер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА 200 мл
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕ 190 г
ХИП БИО ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПУЙКА 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа от кисели краставички с копър
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от патладжани с чесън, домати и лимонова кора
- Крем супа от ряпа с ориз
- Диетична крем супа от броколи
- Лека зеленчукова супа с ориз
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа от леща с картофи