Крем супа от киселец с картофи
Необходими продукти:
1 стрък праз (само бялата част )или 1 глава лук
2 картофа
връзка киселец
2 супени лъжици масло
2 чаени чаши зеленчуков бульон
2 чаени чаши прясно мляко
1/2 супена лъжица лимонов сок
сол и смлян черен пипер на вкус
течна сметана
Начин на приготвяне:
Обелете праза/лука и картофите. Лука нарежете на тънки кръгчета, а картофите на кубчета. Измийте киселеца, отстранете стъблата, използват се само листата.
Сгорещете маслото в тенджера и запържете лука и картофите за 4-5 минути. След това налейте бульона, прясното мляко и нека всичко заври. Подправете на вкус и оставете да се приготвя около 20 минути. 5 минути преди да свалите от огъня, прибавете киселеца.
Щом супата се охлади малко, разбийте до еднородност с помощта на блендер.
Върнете обратно на котлона, прибавете лимоновия сок, разбъркайте, но не допускайте течността да заври. Разпределете супата в подходящи чинии и във всяка добавете по малко сметана.
Добър апетит!
Снимка: povarusha.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Крем супа от киселец с картофи