Крем-супа от картофи с парченца бекон, чедър и зелен лук
Необходими продукти:
- 100 грама бекон
- 8 картофа
- 1 чаена чаша заквасена сметана с масленост 15%
- 100 грама масло
- 3 чаени чаши прясно краве мляко
- 1 чаена чаша сирене Чедър
- 50 грама зелен лук
- подправки (смлян черен пипер и сол)
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на малки парчета, които изпържете в тиган до получаване на хрупкава коричка, като не използвате мазнина, освен тази, която ще си пусне продуктът.
Сложете картофите да се сварят, но първо ги обелете. Щом водата кипне, подсолете я. Намалете температурата на котлона и оставете картофите да се приготвят, докато омекнат много добре.
След това отцедете течността и ги намачкайте на пюре, към което прибавете маслото и сметаната. Разбъркайте.
Налейте прясното мляко и поставете съда върху котлона. Подправете на вкус и нека сместа кипне.
Поднесете супата гореща, като във всяка порция добавите парченца бекон, по малко настъргано сирене чедър и нарязан пресен лук.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: кулинариссимо.рф
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Празена супа с картофи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Картофена крем супа по японски
- Гръцка супа с картофи, нахут и нар
- Картофена крем супа
- Картофена крем супа с праз и сметана
Коментари към Крем-супа от картофи с парченца бекон, чедър и зелен лук