Крем-супа от картофи с парченца бекон, чедър и зелен лук

Необходими продукти:
- 100 грама бекон
- 8 картофа
- 1 чаена чаша заквасена сметана с масленост 15%
- 100 грама масло
- 3 чаени чаши прясно краве мляко
- 1 чаена чаша сирене Чедър
- 50 грама зелен лук
- подправки (смлян черен пипер и сол)
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на малки парчета, които изпържете в тиган до получаване на хрупкава коричка, като не използвате мазнина, освен тази, която ще си пусне продуктът.
Сложете картофите да се сварят, но първо ги обелете. Щом водата кипне, подсолете я. Намалете температурата на котлона и оставете картофите да се приготвят, докато омекнат много добре.
След това отцедете течността и ги намачкайте на пюре, към което прибавете маслото и сметаната. Разбъркайте.
Налейте прясното мляко и поставете съда върху котлона. Подправете на вкус и нека сместа кипне.
Поднесете супата гореща, като във всяка порция добавите парченца бекон, по малко настъргано сирене чедър и нарязан пресен лук.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: кулинариссимо.рф
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гръцка супа с картофи, нахут и нар
- Картофена супа със сирене и масло
- Ако имате разстройство, яжте картофена супа
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Пикантна крем супа от лилави картофи с бекон
- Картофена крем супа по японски
- Картофена супа с топено сирене и фиде
- Крем супа от картофи и целина
- Крем супа от пресни картофи с броколи, магданоз и босилек
- Картофена супа с парченца сланина, чесън и гъбен бульон
Коментари към Крем-супа от картофи с парченца бекон, чедър и зелен лук