Крем супа от зелени аспержи
Необходими продукти:
- 1 1/2 супена лъжица безсолно масло
- 1/2 чаена чаша праз, нарязан на ситно
- 1 1/2 супени лъжици брашно
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1/3 чаена чаша сухо бяло вино
- 3-4 чаени чаши зеленчуков бульон
- 700 грама зелени аспержи, нарязани
- 1 дафинов лист
- 1/2 чаена чаша сметана
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- щипка индийско орехче
- 1 чаена лъжичка пресен лимонов сок
- настърган пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голяма тенджера на средно силен огън.
- Сотирайте праза за около 5 минути, докато омекне.
- Добавете чесъна и гответе още 1 минута.
- Добавете брашното и бъркайте енергично в продължение на 2 минути.
- Залейте с бялото вино и бъркайте непрекъснато около 1 минута, за да загори брашното.
- Добавете бульона и след като сместа заври, прибавете нарязаните аспержи и дафиновия лист.
- Намалете силата на котлона и оставете супата да къкри в продължение на 7-10 минути или докато аспержите омекнат.
- Извадете дафиновия лист и пасирайте супата до гладка смес.
- Върнете я на котлона и добавете сметаната, солта, черния пипер, индийското орехче и лимоновия сок.
- Разбъркайте и гответе още 2 минути.
- Разпределете крем супата от аспержи в купички, поръсете с настърган пармезан и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
Коментари към Крем супа от зелени аспержи