Крем брюле с козе сирене и ванилов аромат
Необходими продукти:
- 300 грама козе сирене
- 470 грама течна сметана
- 360 грама захар (120 от тях за карамелената коричка)
- 7 жълтъка
- екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява при 160 градуса.
Ваниловия екстракт сложете при сметаната, която поставете върху котлона, за да кипне. Тогава свалете от огъня, затворете съда с капак и оставете така за 15 минути.
В купичка смесете козето сирене с 240 грама от захарта и жълтъците, разбъркайте до еднородност. Започнете да добавяте сметаната, вливайки я на тънка струя при непрекъснато бъркане.
Разпределете комбинацията в подходящи купички. Сварете на водна баня (45-50 минути).
Щом свалите от огъня, изчакайте да се охлади и го приберете в хладилника за поне 2 часа, за да може да се изстуди.
Тридесет минути преди поднасяне поръсете повърхността със захар, която карамелизирайте със съответната горелка или използвайте грил функцията на фурната.
Добър апетит!
Източник: forum.say7.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ В ПИРАМИДА CREME BRULLE филтър * 15
НовРЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Крем брюле с козе сирене и ванилов аромат