Крем брюле
Необходими продукти:
400 мл сметана (33% масленост)
3 яйца (само жълтъците)
30 грама захар бяла кристална
10 грама ванилова захар
1 с. л. кафява захар
Начин на приготвяне:
Смесете сметаната с ваниловата захар и сложете на котлона. Точно преди да заври свалете от огъня (не допускайте завиране) и оставете за 5 минути да изстине малко. Жълтъците смесете със захарта и разбъркайте внимателно с тел за разбиване на яйца, но не разбивайте. Прибавете 1/2 чаша от горещата сметана към яйцата и бъркайте до разтварянето на захарта. Добавете (тънка струя) и останалата сметана, бъркайки непрекъснато. Приготвяйки крема е много важно да бъркате, а не да разбивате, за да не се образуват мехурчета. Ако все пак се появят, отстранете ги с лъжица или ги спукайте с помощта на клечка за зъби.
Разпределете сместа във формички, а тях поставете в тава с вода (водата да бъде до средата на чашките/купичките). Сложете във фурна при 180 градуса за 25 минути. След това охладете на стайна температура и приберете в хладилник за 3 часа.
Идва ред на карамелената коричка. Поръсете крема с кафявата захар и запечете за 5 минути на максимална температура при функция "грил". Наблюдавайте захарта да не прегори, трябва да се получи златиста коричка.
Охладете (в хладилник) и поднесете!
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ В ПИРАМИДА CREME BRULLE филтър * 15
НовРЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Крем брюле