Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Кошнички с бекон, бри и аспержи

Кошнички с бекон, бри и аспержи

Кошнички с бекон, бри и аспержи - изображение

Бързи и лесни кошнички с многолистно тесто и вкусна плънка, подходящи както за закуска през уикенда, така и за чантата на ученика, или пък за хапване в офиса. Приготвят се бързо, а добавките винаги може да варират според вашия вкус. Предлагаме ви вариант с аспержи, бри и бекон.

Необходими продукти:

  • 8 слайса бекон
  • 500 грама аспержи
  • половин лимон
  • 200 грама сирене бри
  • 200 грама бутер тесто
  • брашно за разточване
  • сол
  • черен пипер
  • готварски спрей

Начин на приготвяне:

Запържете бекона, докато стане хрупкав, около 8 минути. Извадете го върху кухненска хартия, за да премахнете излишната мазнина от него.

Оставете около 2 супени лъжици от мазнината, която е пуснал бекона и останалата изхвърлете.

Почистете краищата на аспержите (изрежете около 3 см от долната им част, която е твърда), сложете ги в тигана и ги гответе около 2-3 минути. Подправете ги със сол и черен пипер, извадете ги от тигана и изцедете лимон върху тях.

Нарежете аспержите и бекона на еднакви по големина парченца.

Нарежете и сиренето бри на малки 2-сантиметрови кубчета.

Леко разточете брашното върху набрашнен кухненски плот, запазете правоъгълната му форма. Нарежете го на 24 квадратчета.

Напръскайте форма за мъфини (24 броя) с кухненски спрей. Поставете във всяка чашка по парченца от тестото, отгоре разпределете сиренето бри, бекона и аспержите.

Изпечете кошничките на 180 градуса за 15 минути, до златисто.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитно