Кошнички с бекон, бри и аспержи
Бързи и лесни кошнички с многолистно тесто и вкусна плънка, подходящи както за закуска през уикенда, така и за чантата на ученика, или пък за хапване в офиса. Приготвят се бързо, а добавките винаги може да варират според вашия вкус. Предлагаме ви вариант с аспержи, бри и бекон.
Необходими продукти:
- 8 слайса бекон
- 500 грама аспержи
- половин лимон
- 200 грама сирене бри
- 200 грама бутер тесто
- брашно за разточване
- сол
- черен пипер
- готварски спрей
Начин на приготвяне:
Запържете бекона, докато стане хрупкав, около 8 минути. Извадете го върху кухненска хартия, за да премахнете излишната мазнина от него.
Оставете около 2 супени лъжици от мазнината, която е пуснал бекона и останалата изхвърлете.
Почистете краищата на аспержите (изрежете около 3 см от долната им част, която е твърда), сложете ги в тигана и ги гответе около 2-3 минути. Подправете ги със сол и черен пипер, извадете ги от тигана и изцедете лимон върху тях.
Нарежете аспержите и бекона на еднакви по големина парченца.
Нарежете и сиренето бри на малки 2-сантиметрови кубчета.
Леко разточете брашното върху набрашнен кухненски плот, запазете правоъгълната му форма. Нарежете го на 24 квадратчета.
Напръскайте форма за мъфини (24 броя) с кухненски спрей. Поставете във всяка чашка по парченца от тестото, отгоре разпределете сиренето бри, бекона и аспержите.
Изпечете кошничките на 180 градуса за 15 минути, до златисто.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Перфектните бананови мъфини
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
Коментари към Кошнички с бекон, бри и аспержи