Кокосов крем брюле
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши нискомаслена сметана (500 милилитра)
- 1 чаена чаша захар + още за поръсване
- 200 милилитра кокосов крем
- 400 милилитра кокосово мляко
- 12 жълтъка
Начин на приготвяне:
Сложете огнеупорни купички за печене в дълбока тава, която сте застлали с хартия за печене.
Комбинирайте сметаната, захарта, кокосовия крем и половината от кокосово мляко в касерола и сложете на котлона, за да започне да къкри.
Междувременно разбийте жълтъците с останалото кокосово мляко. Внимателно полейте горещата кокосова смес върху яйцата, като бъркате непрекъснато.
Разпределете между всички подготвени купички.
В тавата сипете гореща вода до средата на съда и сложете отгоре един лист фолио. Печете за 50 минути, след това излейте водата от съда и оставете крема да се охлади за 30 минути, след това приберете в хладилник за 2 часа или една нощ.
Поръсете със захар и с помощта на горелка карамелизирайте точно преди сервиране.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКЕМИЛА NATURAL SUN СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ SPF50 150 мл
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ С ПОМПА SPF 50 150 мл
СИЙСТАРС НАТУРАЛЕН МАСАЖЕН КРЕМ ШОКОЛАД 200 мл
ФИОННА VINTAGE КРЕМ ЗА ТЯЛО С КОКОС 330 мл
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ФИОННА VINTAGE ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ КОКОС 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Видове лекарствени форми
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Кокосови сладки от три продукта
- Бял крем, Бял лилиум
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Локални средства
- Кремове, гелове и унгвенти използвани в спорта
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
Коментари към Кокосов крем брюле