Кокосови бисквитки с орехи, шоколад и стафиди (без брашно)

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша орехови ядки или други по избор
- 1 супена лъжица стафиди
- 35 грама натрошен шоколад или шоколадови капки
- 75 грама кокосови стърготини
- 2 яйчени белтъка
- 2/3 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при максимална температура (от това зависи времето за печене на бисквитките).
Изсипете кокосовите стърготини в купа, добавете към тях стафидите, начупения шоколад или шоколадови капки, натрошените орехи и разбъркайте.
Разбийте белтъците заедно с лимоновия сок и пудрата захар, докато се превърнат в твърда пяна, която изсипете при сухата смес.
Загребвайте със супена лъжица от получената маса и оформете бисквитки в тава, чието дъно сте покрили с пергаментова хартия.
Поставете съда в горещата фурна. Ако е загрята на 260-270 градуса, ще е необходима минута за печене. В случай че градусите са 220-230, оставете тавата във фурната за 2 минути.
Когато краищата на сладките се зачервят, веднага изключете уреда и оставете съда в него през следващите 3-4 часа, без да го отваряте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
НЕИСС МАТИРАЩ И БАЛАНСИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ДИЙП КЛИЙН 75 мл
ДИАБДЕРМИКС ДЪЛБОКО ХИДРАТИРАЩ КРЕМ 100 г
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН САПУН ЗА КОСА И ТЯЛО 100 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- 101 ползи от кокосовото масло
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Млечен кокосов кекс
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
Коментари към Кокосови бисквитки с орехи, шоколад и стафиди (без брашно)