Кнедли от извара и грис с кайсиево сладко и златисто покритие
Необходими продукти:
300 грама извара
150 грама грис
2 жълтъка
1 супена лъжица брашно
150 грама кайсиево сладко
3 супени лъжици захар
4 супени лъжици масло
4 супени лъжици галета
2 щипки канела
2 щипки сол
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с гриса и жълтъците. Сложете 2 щипки сол и направете тесто, което приберете в хладилника за 3 минути.
Набрашнете ръцете си и разделете тестото на 8 части, сплескайте ги между дланите си и придайте форма на "кошнички". В тях сложете по малко кайсиево сладко и прищипете краищата. Оформете кръгли кнедли, които пуснете във вряща подсолена вода. Нека се варят на среден огън, докато изплуват на повърхността.
Готовите изваждайте в чиния.
Разтопете маслото в тиган, добавете галетата, канелата и пържете до златисто. Тогава смесете със захарта и в тази комбинация оваляйте кнедлите.
Добър апетит!
Снимка: okulinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Картофени кнедли
- Картофени кнедли с кашкавал и плънка от шунка и лук
- Зеленчукови кнедли
- Хлебни кнедли в гъбен сос с крема сирене и лук
- Рибени кнедли с крема сирене и лимон
- Кашкавалени кнедли в доматен сос
- Непалски пилешки кнедли - Момо
- Кнедли от извара с плънка от банан и шоколад
- Украински галушки със заквасена сметана
- Кайсиеви кнедли с ром и канела
Коментари към Кнедли от извара и грис с кайсиево сладко и златисто покритие