Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Киш със зеле, картофи и кашкавалена коричка

Киш със зеле, картофи и кашкавалена коричка

Киш със зеле, картофи и кашкавалена коричка - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 1/2 чаена чаша топъл кефир
  • 1 яйце
  • щипка сол
  • 1/4 чаена лъжица сода
  • около 1 чаена чаша брашно

За плънката:

  • 2 картофа
  • 1/3 от средно голяма зелка
  • 1 глава лук
  • 40 грама масло
  • сол и черен пипер на вкус

За намазване и поръсване:

  • 25-30 грама масло за намазване на тавата
  • 1 яйце за намазване на баницата
  • около 100 грама твърд настърган кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:

Сложете картофите да се варят цели и необелени в подсолена вода и се заемете с тестото.

В голяма купа смесете леко затопления кефир с яйцето, сложете малко сол. Постепенно добавете брашното на малки порции, като бъркате с лъжица.

Когато комбинацията придобие консистенция на заквасена сметана, сложете содата, разбъркайте и продължете да досипвате брашно до получаване на меко незалепващо тесто.

Направете го на топка, увийте в стреч фолио или покрийте с чиния и оставете за половин час на стайна температура.

Междувременно накълцайте зелето колкото може по-ситно, обелете и нарежете на полукръгчета главата лук. Смесете ги в дълбок тиган, налейте малко подсолена вряща вода и задушете под капак за 15-20 минути (до готовност).

Отцедете течността, като изсипете зелето с лука в гевгир. След това сложете в купа, добавете маслото, подправете и разбъркайте.

Вече сварените картофи обелете и намачкайте, докато са горещи. Комбинирайте ги със зелето, подправете допълнително, ако е необходимо, разбъркайте.

Намажете обилно тава с масло. Разточете тестото, като съобразите диаметъра на съда и предвидите тесто за оформяне на бордове по краищата.

Сложете тестото във формата, направете бордовете и разпределете равномерно охладената плънка върху основата.

Отгоре намажете с разбито яйце и поръсете с рендосания кашкавал.

Поставете във фурната на 190 градуса за 15 минути, след това увеличете градусите до 220 и оставете киша да се пече още около 10 минути, докато се покрие с румена коричка.

Поднесете го горещ.

Киш със зеле, картофи и кашкавалена коричка

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pirozochki.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияДиетиЛюбопитноБотаника