Кисело-сладък сос от диня (за салати, месо и риба)
Необходими продукти:
- 1,5 килограма диня (без кора и семена)
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно динята и я сложете в емайлиран съд, който поставете на слаб огън. Варете, докато плодът си пусне сока и започне да се разварява. Прецедете динената маса. Сиропа върнете в тенджерата и варете на тих огън, докато се сгъсти и потъмнее, като бъркате с дървена лъжица. Оттенъкът му ще бъде почти черен.
Готовият сос има кисело-сладък вкус, наподобяващ този на нар, но вкусът зависи от вкусовите качества на използваната диня. Цветът се определя от продължителността на варенето (колкото по-дълго е то, толкова по-наситено ще бъде обагрянето).
Добавката се използва за овкусяване на салати, месни и рибени ястия.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ДИНЯ 4.8 г
ДЪВКИ ОРБИТ ДИНЯ драже WRIGLEYS
ЛАТИФОЛИА КОМПЛЕКТ ОЛИО ЗА ТЕН 100 мл + МЛЯКО ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ 100 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА FRIDAY 100 мл
ХРИСТИНА ОСВЕЖИТЕЛ ЗА УСТА С ПРОПОЛИС 50 мл ДИНЯ
ЗАХАРЕН СКРАБ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ДИНЯ, ПЪПЕШ И МЕД NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Детоксикация и отслабване с диня (варианти и диетично меню)
- Диня, Карпуз, Любеница, Бостан
- Кремчета от диня с кокос и заквасена сметана
- Как динята помага за детоксикация на организма и отслабване
- Летен коктейл от диня и бяло вино с ментови листенца
- Консумацията на диня по време на бременността ви носи много здравословни ползи
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Как да разберем узряла ли е динята и има ли нитрати в нея
- Освежаващо мохито с диня
- Кората от диня подобрява съня и дава енергия
Коментари към Кисело-сладък сос от диня (за салати, месо и риба)