Кисело-сладък сос от диня (за салати, месо и риба)

Необходими продукти:
- 1,5 килограма диня (без кора и семена)
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно динята и я сложете в емайлиран съд, който поставете на слаб огън. Варете, докато плодът си пусне сока и започне да се разварява. Прецедете динената маса. Сиропа върнете в тенджерата и варете на тих огън, докато се сгъсти и потъмнее, като бъркате с дървена лъжица. Оттенъкът му ще бъде почти черен.
Готовият сос има кисело-сладък вкус, наподобяващ този на нар, но вкусът зависи от вкусовите качества на използваната диня. Цветът се определя от продължителността на варенето (колкото по-дълго е то, толкова по-наситено ще бъде обагрянето).
Добавката се използва за овкусяване на салати, месни и рибени ястия.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Детоксикация и отслабване с диня (варианти и диетично меню)
- Защо е полезно да се яде диня
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Пречистете бъбреците си с диня
- Компот от диня
- Диня, Карпуз, Любеница, Бостан
- Динени семена – състав и полезни свойства
- Как да нарежем диня по 7 начина
- Как динята помага за детоксикация на организма и отслабване
- Увеличете защитните сили на организма с лимон и диня
Коментари към Кисело-сладък сос от диня (за салати, месо и риба)