Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Кисело-сладък сос от диня (за салати, месо и риба)

Кисело-сладък сос от диня (за салати, месо и риба)

Кисело-сладък сос от диня (за салати, месо и риба) - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 килограма диня (без кора и семена)

 

Начин на приготвяне:

Нарежете ситно динята и я сложете в емайлиран съд, който поставете на слаб огън. Варете, докато плодът си пусне сока и започне да се разварява. Прецедете динената маса. Сиропа върнете в тенджерата и варете на тих огън, докато се сгъсти и потъмнее, като бъркате с дървена лъжица. Оттенъкът му ще бъде почти черен.

Готовият сос има кисело-сладък вкус, наподобяващ този на нар, но вкусът зависи от вкусовите качества на използваната диня. Цветът се определя от продължителността на варенето (колкото по-дълго е то, толкова по-наситено ще бъде обагрянето).

Добавката се използва за овкусяване на салати, месни и рибени ястия.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиЛайфстайлАлт. медицинаБотаника