Печена диня със сирене и рукола

Необходими продукти:
4 парчета диня, почистени от семената и кората
2 супени лъжици зехтин
5 чаени лъжици сок от лайм
5 парчета сирене (може фета) - около 120 грама
шепа листа прясна мента
листа рукола, маруля или друг подобен листен зеленчук
сол и черен пипер на вкус
печени тиквени семена
Начин на приготвяне:
Подсушете с хартия парчетата диня и ги изпечете само от едната страна върху нагорещена скара в продължение на 2 минути.
Нарежете листните зеленчуци, овкусете ги с 2 лъжици от сока от лайм и зехтина, сложете щипка сол.
Изсипете зелената основа в подходяща чиния, подредете динята с изпечената страна нагоре и добавете сиренето. Полейте всички продукти с останалия цитрусов сок, подправете с малко сол (черен пипер по желание).
Украсете с листенца прясна мента и изпечени тиквени семена.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати с плодове
- Детоксикация и отслабване с диня (варианти и диетично меню)
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Компот от диня
- Как динята помага за детоксикация на организма и отслабване
- Сладко от кори на диня
- Динени семена – състав и полезни свойства
- Как да нарежем диня по 7 начина
- Увеличете защитните сили на организма с лимон и диня
- Пречистете бъбреците си с диня
- Пречистете черния дроб и отстранете камъните от бъбреците с чай от семена на диня
Коментари към Печена диня със сирене и рукола