Кесадия с пилешко и царевица

Необходими продукти:
- 1-2 стръка пресен лук
- 2-3 супени лъжици сладка царевица
- 2 нарязани на кубчета домата
- 50 грама нарязана на ситно червена чушка
- 50 грама нарязана на ситно зелена чушка
- 6 пълнозърнести тортила питки
- 300 грама сварено или печено пилешко месо
- 150-200 грама настърган кашкавал
- зехтин, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В тенджера сипете и сгорещете зехтина, добавете нарязаните лук, домати и чушки. Подправете със сол и черен пипер, добавете пилешкото месо и царевицата. Разбъркайте и оставете сместа да се задуши за 5-10 минути.
Сгънете питките на две, разпределете от плънката върху тях, поръсете с кашкавал и прегънете отново. Запечете ги в тиган от двете страни до златиста коричка. Поднесете топли със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: www.utimujer.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Овесени питки с кисело мляко
- Африкански питки теф инджера с чътни от моркови
- Бързи питки без месене
- Многослойни питки с картофено пюре, заквасена сметана и кашкавал
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
Коментари към Кесадия с пилешко и царевица