Кекс с тиква и лешници

Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица набухвател
6 супени лъжици растително олио
100 грама лешници
6 супени лъжици заквасена сметана
150 грама захар
2 яйца
200 грама тиква
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, захарта и набухвателя. В отделен съд сложете сметаната, олиото и яйцата. Съберете двете смеси.
Смелете лешниците, тиквата настържете с помощта на едро ренде и ги изсипете в полученото тесто.
Подмажете подходяща форма с олио, изсипете тестото.
Загрейте фурната до 180 градуса и изпечете кекса (около 25 - 30 минути).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Млечен кокосов кекс
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Бананов кекс с шоколадови парченца
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Кекс с рожков, портокалова кора, ванилия и кафе
- Кекс с мюсли и ядки
Коментари към Кекс с тиква и лешници