Кекс с тиква и лешници
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица набухвател
6 супени лъжици растително олио
100 грама лешници
6 супени лъжици заквасена сметана
150 грама захар
2 яйца
200 грама тиква
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, захарта и набухвателя. В отделен съд сложете сметаната, олиото и яйцата. Съберете двете смеси.
Смелете лешниците, тиквата настържете с помощта на едро ренде и ги изсипете в полученото тесто.
Подмажете подходяща форма с олио, изсипете тестото.
Загрейте фурната до 180 градуса и изпечете кекса (около 25 - 30 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Млечен кокосов кекс
Коментари към Кекс с тиква и лешници