Кекс с джинджифил, стафиди и бадеми

Необходими продукти:
230 грама пшенично брашно
180 грама масло на стайна температура
50 грама бадемови листенца
50 грама стафиди без семки
2 чаени лъжици смлян джинджифил
1 чаена лъжица смляна канела
1 чаена лъжица сода
12 супени лъжици течен мед
110 грама кафява захар
6 супени лъжици прясно мляко
2 леко разбити яйца
щипка сол
масло за подмазване на формата
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 160 градуса, подмажете правоъгълна форма (с вместимост около 1 кг) с масло. В голяма купа смесете брашното, солта, содата, ядките, сушените плодове и подправките. Разтопете маслото в подходящ съд, към него добавете меда и захарта. След това свалете съда от котлона и когато сместа изстине малко, прибавете яйцата и млякото, разбъркайте добре. В тази смес постепенно сложете брашното с другите съставки и замесете еднородно тесто. Изсипете го в подготвената форма и изпечете до готовност (около час и 15 минути). Оставете готовия кекс да се охлади за около 10 минути и тогава извадете от формата. Нека изстива на стайна температура.
Ако желаете, поднесете кекса, намазан с масло.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Мини кексчета с фурми
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Лимонов кекс с извара
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Кекс с джинджифил, стафиди и бадеми