Кекс с два вида шоколад
Този кекс се приготвя изключително лесно и е подходящ за всеки повод. Особено вкусен е с глазура от два вида шоколад, а красивите вълнички, които се образуват във вътрешността, правят кекса още по-апетитен.
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 220 грама захар (кафява или бяла)
- 360 грама пълнозърнесто брашно (или друго)
- 200 милилитра прясно мляко
- 200 милилитра олио (или кокосово масло)
- 10 грама бакпулвер
- 1 ванилия
- 2 супени лъжици какао
за глазурата:
- 50 грама бял шоколад
- 50 грама черен шоколад
- 2 супени лъжици кокосово масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
кексът
Разбийте с миксер яйцата и захарта в голяма купа. Добавете последователно олиото, млякото, брашното, размесено с бакпулвера и ванилията. Хомогенизирайте с миксер. Разбъркайте малка част от сместа с какаото в отделна купа.
Намазнете формичка за кекс и изсипете тестото, след което какаовата част и разбъркайте с вилица с кръгови движения, така че да се образува интересна шарка.
Изпечете кекса във фурна с вентилатор за около 1 час и 10-20 минути или като пробвате дали е готов, като забиете клечка в него. Ако излезе чиста, това означава, че е готов. След това го оставете да изстине за 10-20 минути.
глазурата
Разтопете на водна баня в малка купичка 1 супена лъжица кокосово масло и белия шоколад. Същото направете в отделна купичка с черния шоколад.
Полейте кекса с шоколадовата глазура. Нарежете го на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Коментари към Кекс с два вида шоколад