Кекс с боровинки и канела

Необходими продукти:
- 2 чаши пълнозърнесто брашно
- 1/2 чаша захар
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сол + щипка
- 1 яйце
- 1 чаша мътеница
- 1/4 чаша зехтин
- 2 чаени лъжички ванилов екстракт
- 2 чаши боровинки, пресни или замразени
- 1/4 чаша кафява захар
- 2 супени лъжици краве масло, разтопено
- 1/2 чаена лъжичка канела на прах
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете правоъгълна тава за печене с мазнина по избор.
Комбинирайте 1 и 3/4 чаша от брашното, захарта, бакпулвера, содата за хляб и солта. Разбийте в друг съд яйцата, мътеницата, зехтина и ванилията. Изсипете мокрите съставки при сухите и разбъркайте до получаване на гладка смес.
Разпределете боровинките в подготвената тава и изсипете тестото равномерно върху тях.
Комбинирайте останалата 1/4 чаша брашно, кафявата захар, маслото, канелата и щипка сол и поръсете сместа върху тестото в тавичката. Изпечете сладкиша за 40-50 минути или до златистокафяв загар. Охладете за поне 30 минути, нарежете и сервирайте.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Млечен кокосов кекс
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Мини кексчета с фурми
- Мраморен кекс с шоколадови пръчици
- Великденски кекс с глазура
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Кекс с боровинки и канела