Кекс с бира, орехи, стафиди и бахар
Необходими продукти:
300 милилитра тъмна бира
300 грама масло
200 грама кафява захар
5 средни яйца
300 грама брашно
300 грама дребни стафиди
150 грама орехови ядки
3 супени лъжици мед
2 чаени лъжици прясно смлян бахар
1 чаена лъжица смляна канела
1/2 чаена лъжица сол
щипка сода
Начин на приготвяне:
Извадете маслото от хладилника, за да омекне. Разбийте го със захарта и меда до получаването на пухкава маса. Яйцата разбийте на пяна и ги прибавете към маслото, без да прекратявате разбиването.
Смелете орехите фино и смесете полученото брашно с обикновеното, пресято със содата и солта. Сложете и подправките.
Комбинирайте яйчената маса със сухата, наливайки и 100 милилитра от тъмната бира. В тестото прибавете и стафидите.
Тогава постепенно налейте и останалата бира, докато консистенцията достигне тази на гъста заквасена сметана.
Застелете дъното на форма с лист пергамент и разпределете равномерно тестото в съда. Изпечете в загрята до 160 градуса фурна в продължение на час. След това намалете градусите до 130, покрийте кекса с намаслена хартия и оставете да се приготвя още час.
Изчакайте да се охлади във формата, увийте в пергамент и нека престои 24 часа, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечен кокосов кекс
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Лимонов кекс с кокосови стърготини и захарна глазура
- Шоколадово руло с маслен крем
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Пандишпанов кекс с масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
Коментари към Кекс с бира, орехи, стафиди и бахар